Детските страхове се превръщат в забавни приключения

В “Приказки за смелчаците от Орехова гора” на украинската писателка Катерина Егорушкина на издателство “Сиела” детските страхове се превръщат в забавни приключения. Авторката включва различните притеснения, които имат хлапетата по време на своето израстване - страх от високо, от тъмно, от огън, от ново училище или детска градина, страх от лекаря, от това да не допуснеш грешки и да се изложиш. Страх от появата на ново братче или сестриче.

Илюстрациите са на Альона Ястремска, а в книгата има седем любопитни истории за страховете на малчуганите, като към всяка от тях има специални съвети. Напътствията са и за децата, и за родителите, за да може всички заедно с общи усилия да преодолеят проблемите.

В отделните приказки се разказва за децата на животните в Орехова гора, които посещават Кръглата детска градина и Триъгълното училище. Там всеки ден срещат нови предизвикателства. Всяко дете е различно и има и таланти, и страхове. Някои са преживели травма, а други тъгуват, но не смеят да споделят тъгата си. Понякога избухват конфликти и стават недоразумения. Но благодарение на вълшебните рецепти на мъдрата Сова всички те ще разберат как да побеждават страховете си и как да правят все по-уверени крачки в невероятното приключение на живота.

Авторката превръща всяка една от ситуациите в забавно приключение, от което децата да извлекат и ценни поуки.

В момента Катерина Егорушкина все още живее в градче близо до Киев въпреки войната в Украйна, а нейните истории се опитват да обяснят на малките читатели объркания и понякога ужасяващ свят на възрастните.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лили Иванова подари букет от бели рози на Мариус Куркински
ТЕСТ: Споделяте ли прекалено  много за себе си?
Френски актриси обвиняват режисьори в сексуален тормоз
Журналист създаде инфлуенсърка с AI, 9 й предложиха романтична връзка
Ернестина Шинова и Андрей Слабаков станаха баба и дядо (Снимка)

Напишете дума/думи за търсене