Бетонен стълб увисна над къщата на Генчо Симеонов

Генчо Симеонов още бележи голове за "Манастирище"

Героят от "Сейнт Джеймсис Парк" в абсурдна ситуация

Абсурд по български застигна бившия футболист на ЦСКА Генчо Симеонов, който остана в историята на "червените" с късния си изравнителен гол за 2:2 във вратата на "Нюкасъл" на 30 септември 1999 г. за Купата на УЕФА.

Бетонен електрически стълб се огъва като праз лук под напора на вятъра и увисва на жиците, преди да се стовари върху къщата на Генчо в село Лиляче. "Уплашихме се, а жена ми искаше да се евакуираме от дома, докато не отмине опасността - разказва пред "България Днес" Генчо Симеонов - Казах й: стой тук, и започнах да въртя телефони по институциите. Сигурно сто разговора съм провел и никой не искаше да си мръдне пръста. Почти цяло денонощие стълбът вися над къщата, увиснал само за жиците."

Симеонов решава да използва социалните мрежи, за да документира поредното безобразие в родината. Публикува снимки и видео, на което се вижда как вятърът си играе с бетонния стълб. "Още малко и ще бутне къщата, а няма нито една институция да помогне - възмущава се Генчо. - Това е безобразие! Вместо да седим в България, ще ловим към терминала!" През цялото време, докато търси съдействие, за да предотврати тежък инцидент, Симеонов чува само уклончиви отговори и прехвърляне на топката.

"Най-накрая от енергото дойдоха да си свършат работата. Но си беше ходене по мъките. Слава богу, че никой не пострада. В нашата държава явно трябва някой да умре, за да се размърдат институциите."

В ЦСКА Симеонов играе под ръководството на големия Димитър Пенев
В ЦСКА Симеонов играе под ръководството на големия Димитър Пенев

Въпреки че е бесен от неразбориите в държавата, големият голаджия от 90-те остава да живее в България. На 51 години Генчо продължава да радва привържениците на "Манастирище" във Врачанската "А" окръжна група. Отборът води епична битка за първото място с "Искър" (Роман), като и двата тима имат по 27 точки до този момент.

"И на тези години имам голям хъс за игра, ще се борим за челната позиция", категоричен е Генчо Симеонов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене