Фейсбук за спечелилия 7 "Оскар"-а "Всичко навсякъде наведнъж": "Боза, евтина тъпня, ужас"

Кастът на филма "Всичко навсякъде наведнъж"
СНИМКА: Ройтерс

След безпрецедентната победа на "Всичко навсякъде наведнъж" на наградите "Оскар" в неделя противоречиви мнения за филма заливат социалните мрежи.

Лентата взе 7 статуетки, но положителни отзиви във фейсбук почти липсват.

Боза, евтина тъпня, ужас, безумие, провал...и прочее подобен хейт се изля върху лентата, след като снощи бТВ комеди показа за пръв път филма в български ефир. Преди това той бе прожектиран само в Дома на киното, големите салони го пренебрегнаха.

"Току-що изгледах тоталния победител на „Оскар“-ите – „Всичко навсякъде наведнъж“. Това е единственият филм, който ме е накарал да се почувствам тъпа. Тотален дебилизъм. Смътна идея за вариации в живота, спасението на света и майчината любов, които в случая се реализират в различни вселени. Звучи психарско, но това тече на екрана. Само едно не ми е ясно – какъв е замисълът на Холивуд да налага подобен потрес. Дори пропаганда е трудно да се открие. Нещо, което е голямо Нищо. Слава Богу, че има хубави филми, които не се наградени с „Оскар", написа Кристина Патрашкова в своя профил.

 "С бая хора си говорих за "Всичко навсякъде наведнъж". Като цяло доста се смеем или поне тия, които сме се опитали да го гледаме (аз издържах около 40 мин). Чудя се обаче на всички ревюта за "мултивселената".... Абе, откога на потресващи глупости взехме да им викаме такива сложнотии?", написа журналистката Полина Паунова.

"По-скапан носител на "Оскар", цели седем незаслужени "Оскар"-а, никога не е имало. Американското кино е в упадък, Америка е в упадък. Направо да ти стане жал. Филмът със заглавие “Всичко навсякъде наведнъж” (ВНН) е идеален за българското кино - просто защото е нищо, никъде и никога, казани неща без значение, гротеска на вечната величествена битка между добро и зло, позната ни от Холивуд, който предричаше живота. ВНН е “Матрицата” за служителите в пералното, но и това е твърде интересно казано и предполага драматургия. ВНН е битка на женски Нео с наистина данъчни агенти, цялата глупост на киното, като технология - тежко концентрирана в китайци без чар. Плюс космическо счетоводство", сподели Мартин Карбовски.

"С трепет потърсих и намерих в мрежата филма "Всичко, навсякъде, наведнъж". Награждаването на този филм ми показва за пореден път, че кино наградите се влияят от много фактори, като на последни места по критерий са сценарий, кинорежисура, операторско майсторство, че и главни роли. Китайската, индийската, иранската, японската и турската киноиндустрии са произвели много качествени филми, заслужаващи наградата, но тогава не е имало истеричен вой в социалните мрежи, че са дискриминирани азиатците. Предполагам, че мнозина от вас ще се сетят за дисквалификацията от академията "Оскар" на китайския филм на Жан Жак Ано - "Последният вълк", защото не бил достатъчно китайски. Филм, в който са участвали изцяло китайски актьори, финансиран от Китай - над 80% от бюджета и най-вече ФИЛМ", написа Нидал Алгафари.

Някои хора дори сравниха филма с "Ботев" на Максим Генчев - ''Ботев'' на Максим Генчев си има конкуренция: ''Всичко, навсякъде, наведнъж... никога повече!''

"Всичко навсякъде наведнъж" е трябвало да се казва "Нищо безподобно изведнъж". 2 часа само първа част. Тези в Холивуд съвсем са изтрещели, това е най-малоумният филм...", написа журналистът Любо Огнянов.

"Започна този филм и на втората минути си казах: "Боже мой, това съм аз! Горката жена, горката, горка жена". Всичко, което ѝ се случваше, беше страховито, ужасно и разпознаваемо. И толкова смешно. Видях дъщеря ѝ и викам: "Господи, това е дъщеря ми, милото ми момиче, колко те обичам". После Джейми Лий Къртис и таткото, и дядото, и всички хора в този филм са образи от живота ми.

Аз знам, че филмът е приказка, не си мислете, че не знам, но това е най-реалистичният филм за това, дето го живея и чувствам. Включително бойните сцени, както и паралелните вселени, в които всички сме някакви други хора за кратки отрязъци от време.

Нямам ни най-малка представа дали филмът е грандиозно постижение на кинематографията. Много съм благодарна, че има такъв филм на света. Всяка майка трябва да го гледа.

И въобще, реших го - на надгробната ми плоча ще пише: "Тук лежи Елисавета Белобрадова след всичко навсякъде наведнъж", написа Елисавета Белобрадова от ДБ.

"Разбирам, че ограничените ви глави не могат да оценят и възприемат цялата палитра от истории, таланти и култури, които са включени, но поне преди да повтаряте едни и същи расистки, хомофобски и сексистки клишета, които много се котират в кръчмата, изгледайте филмите, които сте отишли да коментирате в телевизионните студия. Зовете се актьори и е срамно да не знаете за какво става въпрос в тях", защити филма журналистът Александър Детев.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене