Разследват склоняване към самоубийство на фолкпевицата Мария

34-годишната брюнетка от "Спасителките" полита от 6-ия етаж 

Причините са изключително лични, сподели пред "България Днес" районният прокурор на Пловдив 

"Разследваме склоняване към самоубийство, не самоубийство, по случая с трагичния инцидент с 34-годишната Мария Георгиева. Към момента мога само да кажа, че причините са лични, наистина са изключително лични и не мога да коментирам повече на този етап, но водим сериозно разследване." Това каза за "България Днес" районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Мария работела като фризьорка след музикалната си кариера
Мария работела като фризьорка след музикалната си кариера

Думите му са по повод публично разпространената информация, че популярната фолкпевица от близкото минало е сложила край на живота си.

По данни на полицията 34-годишната Мария, която преди години беше част от фолктриото "Спасителките", е скочила от 6-ия етаж на блок в пловдивския квартал "Кючук Париж". Сигналът за инцидента е подаден на 5 март т.г. около 22 ч., а погребението е било три дни по-късно. Полицаи и парамедици пристигат на мястото на инцидента, но брюнетката вече е била безжизнена.

Триото бързо натрупа популярност
Триото бързо натрупа популярност

Близките на Мария, цитирани от медии под тепетата, се съмняват, че причина за смъртта й е самоубийство, тъй като малко преди това говорила с майка си по телефона, входната врата на апартамента била отключена, а пералнята работела.

"Мария беше борбена и никога не би направила това. Всичко случило се е загадка за нас", казват нейни роднини пред "Марица".

Тежка прокоба тегне над "Спасителките"
Тежка прокоба тегне над "Спасителките"

Мария беше част от "Спасителките" преди близо две десетилетия заедно с Добромира Тодорова и Атанаска Гюргакова. Момичетата веднага натрупаха популярност с предизвикателните си клипове и визии, като мъжката половина от родните меломани веднага станаха фенове на облечените в червени бански костюми момичета.

Групата става силно популярна с песента "Спасителки", за която е заснет и видеоклип. През 2005 г. издават единствения си албум - "Една целувка".

Атанаска загина след полет от виадукт на магистрала "Хемус"
Атанаска загина след полет от виадукт на магистрала "Хемус"

Мария е родом от Димитровград, но се мести до живее в Пловдив, където работи като фризьорка. Близките до Георгиева споделят, че успява да си вземе апартамент под тепетата, чийто кредит изплаща. Никога не е споделяла да има финансови проблеми. Затова цялата история витае в мистерия и хората около нея трудно си обясняват какво се е случило във фаталната вечер.

Още по-шокиращо е, че през 2010 г. и друго момиче от "Спасителките" – Атанаска, загина след падане. Блондинката полита от виадукт на 30-ия километър на магистрала "Хемус" в посока Варна. И тогава близки се усъмниха, че става въпрос за самоубийство. И се появи версия, че някой е помогнал на красивото момиче от Хасково да скочи от високия мост край Ботевград.

Малко преди трагедията 22-годишната тогава студентка по икономика разговаря с приятели, урежда си срещи и запазва час за козметик.

"Не знам какво да мисля. Много ми е тежко. Мога да говоря, но едва след време", казва преди едно десетилетие нейната майка Диана.

"България Днес" изказва съболезнования на близките на Мария Георгиева!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Наталия Кобилкина: Жените се държат като мъже, но така трудно ги печелят
Любовната съвместимост на Телеца с останалите зодии
Изкуственият интелект генерира модели от модната индустрия
Последните думи на известни хора
Как да предпазим децата от капаните на Facebook?

Напишете дума/думи за търсене