Въргала и Ути възмутени от „Оскари“-те

Шаблони, схеми, изкопирани образи!

Кулинарът Бъчваров гледал победилия филм до 17-ата минута

Европейското кино направи много крачки назад заради американското", убеден е актьорът Влади Въргала, който е изгледал с половин око отминалата церемония на наградите за кино „Оскар". Поредната ежегодна суетня на Холивуд отмина и остави разнородни мисли. Докосващи душата филми може и да нямаше, но машината за пари със сигурност заработи на пълни обороти.

В сегашните филми липсват сценариите, касаещи проблемите на днешното време, носещи посланията и смисъла на реалния живот. Както преди правеше европейското кино, до което нямаме достъп заради хегемонията на американските филми", убеден е сценаристът на „Шменти капели". Според него филмите стават все по-малко за зрители и все повече за специалисти, чиито претенции са много повече от капацитета им. „Ще направя филм за българския зрител, в който да се забавлява искрено и да си каже „От това имах нужда!", обещава режисьорът.

На Въргала му липсват сценариите, касаещи проблемите на днешното време
На Въргала му липсват сценариите, касаещи проблемите на днешното време

Може и да е най-скъпият в киноисторията, но аз по-схематичен и с толкова шаблони, схеми и изкопирани теми и образи на американските действителности филм отдавна не бях гледал. Как пък нищо ново като развитие не им хрумва! Аз съм твъдо убеден антихоливудец!", поръси с черно пиперче продукцията „Аватар" актьорът и кулинар Ути Бъчваров. И добави: „Да, имаме българка в техническия екип. Да, отначало ме грабна с визуални ефекти. Но после се разочаровах тематично и дори не изчаках „краткия" половинчасов финал, в който всичко щастливо се оправя".

"Да бъдем критично мислещи хора, а не либерални олигофрени!", апелира Ути
"Да бъдем критично мислещи хора, а не либерални олигофрени!", апелира Ути

Тв водещият бил напълно загубен в сложните пренасяния и обрати на лентата с най-много статуетки „Всичко, навсякъде, наведнъж", която гледал до 17-ата минута. „По никакъв начин не ме грабна. Доколкото филма за Навални, тук ми намирисва на историята с победителите от миналогодишната „Евровизия", макар и да съм голям любител на документалното кино. В такива моменти журито невинаги е обективно и в мен остава дозичка съмнение, че до голяма степен политиката е наградила филма. Разбирайте ме както искате", откровеничи Ути.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене