Рапърът Кристо търси кръводарители за майка си, която е с тежко заболяване (Видео)

Кристо Снимка: Facebook/Kristo

Рапърът Кристо търси спешно кръводарители за майка си, която е с тежко заболяване след прекаран COVID-19. Това съобщи той във видео, което сподели в профила си във фейсбук.

Ето какво написа още Кристо: 

„Търсим доброволни кръводарители (около 100 души) за майка ми Мариана Спасова Балабанова, която се нуждае от спешно кръвопреливане в Медицински институт на МВР, София. Чрез своята логопедична дейност тя е помогнала на над 5000 човека в България и по света да преодолеят заекването си.“ 

Във видеото той обяснява още, че се извършва процедурата плазмафереза за лечение на кръвно заболяване в следствие на тежко прекаран COVID-19 и грип тип А.

„За целта се нуждаем от плазмата, получена от 100 дарителя с кръвна група главно А и АВ, и А(-), но се приемат и кръводарители от всяка друга група“, казва още изпълнителят.

В своя пост Кристо уточни, че дори човек да не знае своята кръвна група, пак може да помогне като дари кръв. Ако желае да го направи, може да посети Национален център по трансфузионна хематология в София, намиращ се ул. „Бр. Миладинови“ 112. Центърът работи от понеделник до петък - от 8:00 до 18:30 часа, както и през почивните дни - от 9:00 до 15:30 ч.

Информация кръводаряване:

Име: Мариана Спасова Балабанова 

Болница: Медицински институт на МВР, София

Здравейте, Търсим доброволни кръводарители (около 100 на брой) за майка ми Мариана Спасова Балабанова, която се нуждае от спешно кръвопреливане в Медицински институт на МВР, София. Чрез своята логопедична дейност тя е помогнала на над 5000 човека в България и по света да преодолеят заекването си. Извършва се процедурата плазмафереза за лечение на кръвно заболяване в следствие на тежко прекаран Ковид 19 и Грип А и са нуждае от плазмата получена от около 100 дарителя с кръвна група главно А и АВ, и А-, но се приема кръводарение и от всякаква друга. https://btvnovinite.bg/bulgaria/raparat-kristo-tarsi-speshno-kravodariteli-za-majka-si-video.html Дори да не знаете своята кръвна група пак може да помогнете като дарите кръв. Ако желаете да дарите кръв можете да го направите в "Национален център по трансфузионна хематология" в София , ул."Бр. Миладинови" №112, Събота и Неделя от 09:00 до 15:30 ч. И Понеделник до Петък от 08:00 до 18:30ч. или в другите обозначени пунктове на сайта им: https://ncth.bg/contacts Информация за кръводаряване: Име: Мариана Спасова Балабанова Болница: Медицински институт на МВР, София Блгодаря много за подкрепата! Ако искате да се запознаете с нейната личност може да видите нейни интервюта на линковете по-долу. https://youtu.be/BBY8bcsfe64 🙏

Публикувахте от Kristo в Неделя, 19 март 2023 г.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене