С неловки реплики в съда Гуинет Полтроу сама руши репутацията си

Гуинет Полтроу разгорещи социалните мрежи с реплики от свидетелските си показания по време на съдебен процес в САЩ

Пенсиониран лекар претендираше за поне $ 300 000 обезщетение след сблъсък на ски писта с актрисата преди 7 години - той вече не бил същата личност

Гуинет Полтроу разгорещи социалните мрежи с реплики от свидетелските си показания по време на съдебен процес в САЩ, който поставя репутацията ѝ на карта. Пенсиониран офталмолог съди 50-годишната актриса 7 години след сблъсък между двамата на ски писта в курорта Диър вали в щата Юта.

76-годишният Тери Сандерсън претендира за най-малко 300 000 долара обезщетение, тъй като смята, че инцидентът е довел до промяна в личността му. Твърди, че вече не общува толкова гладко и се е превърнал в отшелник. По думите му

актрисата го е съборила силно и му е причинила мозъчна травма, четири счупени ребра

и други сериозни наранявания. Разкрещяла му се и си тръгнала от мястото на инцидента, без да се поинтересува как е той. Отишла на масаж и сауна.

Полтроу отрича да има вина за сблъсъка и е завела контраиск срещу Тери Сандерсън за символичната сума от един долар и възстановяване на съдебните разноски. Адвокатите ѝ се опитват да докажат, че настъпилите промени в личността на пенсионера са вследствие на естествен процес на стареене, а не последица от падането на пистата.

Актрисата не смята, че е карала неразумно и че е причинила сблъсъка.

“Две ски влязоха между моите и чух много странен хъркащ звук. Помислих си: Това шега ли е? Дали някой не прави нещо извратено? Той стенеше и ръмжеше по много обезпокоителен начин”, разказа звездата, за която се твърди, че има ключова роля за първоначалните разкрития за сексуални посегателства на филмовия продуцент Харви Уайнстийн, направени от “Ню Йорк таймс”.

Гуинет Полтроу специално уточни, че не обвинява Тери Сандерсън в сексуално посегателство, а просто се опитва да обясни защо при подобен инцидент адреналинът и емоциите могат да вземат връх и да не постъпиш по най-добрия начин. Тя се

извини за нецензурните думи, които му е крещяла,

и ги отдаде на силен изблик на гняв, след като двамата паднали заедно.

Ако тези ѝ обяснения бяха приети с известна ирония, то други нейни думи по време на съдебния процес предизвикаха вълна от възмущение в социалните медии. Полтроу бе питана в съдебната зала какво самата тя е понесла като щети от случката на пистата в Диър вали, на което тя отговори: “Е, загубихме половин ден за каране на ски”. Това изречение се превърна във вирусно в туитър, където хиляди потребители взеха да разсъждават колко голяма може да е тази загуба. “Половин ден каране на ски, който тя никога няма да си върне! Колко ли вагинални свещи струва това?”, написа един, намеквайки за спорните продукти, продавани от компанията на актрисата. Преди три години Полтроу пусна на пазара свещ за 75 долара, която рекламира така: “Тази мирише на моята вагина”. И макар пак да предизвика голяма негативна редакция, свещта имаше завиден успех.

След като се преквалифицира в уелнес гуру, започвайки през 2008 г. да води блог от кухнята си, звездата на няколко пъти трябваше да защитава репутацията си в съдебната зала. Исковете бяха за продукти, които се рекламират като регулиращи менструалния цикъл и хормоналния баланс. По някои от тях звездата се споразумя да плати хиляди долари обезщетение и да възстанови разходите на разочаровани клиенти.

Сега обаче изглежда, че не е склонна на компромис, твърдейки, че Тери Сандерсън се възползва от нейната известност. Адвокатите ѝ дори представиха в съда негов имейл до дъщерите му след инцидента, озаглавен “Аз съм известен”. Пенсионерът обясни пред съда, че явно не е подбрал добре думите си, защото

от удара главата му била объркана,

а и бързал да съобщи на децата си, преди да са разбрали от някой друг за случилото се. Защитата на актрисата обаче призова няколко лекували го доктори като свидетели, които разказаха, че няма доказателства той да е получил мозъчно сътресение и че е започнал психотерапии няколко години преди инцидента, след като се развел. Освен това бяха представени като доказателства снимки от няколко негови пътувания през последните години, включително до Мароко, Тайланд и Перу, от които се вижда как язди камила и се наслаждава на живота. Сандерсън обясни, че въпросните екскурзии му били препоръчани като терапия.

Решил да съди холивудската звезда, вярвайки, че ако човек не получи наказание за такова поведение, ще го стори отново. Освен това ски курортът се опитал да премълчи инцидента вероятно защото актрисата му плащала хиляди долари за престой и ски учители на децата си.

Присъствали на съдебния процес журналисти пишат, че адвокатите и на двете страни са се опитвали по време на дългите изслушвания както да подчертават, така и да омаловажават екстравагантния начин на живот на Полтроу и Сандерсън, съзнавайки, че репутацията и моралните принципи са заложени на карта в това дело. Някои вече го сравняват с това между бившите съпрузи Джони Деп и Амбър Хърд, което също извади на показ някои нелицеприятни страни от ценностната система на знаменитостите. Правят се препратки и към съдебния процес на певицата Тейлър Суифт, която през 2017 г. поиска само един долар обезщетение за сексуално посегателство от бивш радиодиджей. Дейвид Мюлер изгуби работата си, след като тя разкри, че е бръкнал под полата ѝ и

опипал голите ѝ задни части по време на фотосесия

с фенове през 2013 г. Той заведе иск срещу нея за 3 млн. долара, на което тя отговори с контраиск за един долар, който получи при спечелване на делото.

Адвокатите на Тери Сандерсън даже директно попитаха Гуинет Полтроу дали от нея е получила идеята за символичното обезщетение, на което тя отговори, че отдавна не са разговаряли.

В петък Полтроу спечели делото. Съдебните заседатели установиха, че актрисата няма вина за сблъсъка. Те се произнесоха в полза на звездата след малко повече от два часа обсъждане. Така тя получи и поисканото в насрещен иск обезщетение от 1 долар.

След като процесът завърши, едва ли актрисата ще получи така желаното морално удовлетворение, тъй като излетелите от устата ѝ думи вече обиколиха цял свят и поне в социалните мрежи никой не ѝ съчувства особено.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене