Стани богат: Ето пътя на Любо към стоте бона

В епизода на "Стани Богат" по bTV тази вечер журналистът Любомир Лазаров започна похода си към последния въпрос за 100 хиляди лева. Той ще бъде зададен в утрешното издание на телевизионната игра.

Любо беше представен като голям фен на английското футболно първенство и на операта. Лазаров е дългогодишен журналист в "168 часа" и Българското национално радио. Той изготвил преди години интернет страницата на програмата на БНР, която предава за чужбина. 

"Направихме през 2004 страницата на 12 езика", казва Лазаров. "Най-редкият и екзотичен език беше арабският, с който започнахме". 

Умният мъж се спускал с въже от чаршафи като дете, след като близките му без да искат го заключили у дома. Той се спуснал за ужас на съседката, която в тоя време го гледала през оградата от другата къща.

Любо беше в предаването с жена си Пенка и внука им им Самуил, който е на 7.

Сред първите пет по-лесни въпроса той отговори вярно, че Мария Антоанета препоръчва пасти при липса на хляб. Знаеше, че и кое превозно средство може да бъде срещнато във вариант 4х4 - автомобил. Третият въпрос беше свързан с това каква е основната храна на пандата. Той отново посочи верния отговор бамбук. Знаеше и от какво бозаят Ромул и Рем, легендарните основатели на град Рим - от вълчица. Въпросът за първа сигурна сума от 500 лева беше: "Коя е основната съставка на коктейла "Куба Либре?", а възможните отговори - ром, водка, уиски и бира. Лазаров шокира публиката с признанието: "Сега хората ще се засмеят, защото аз никога през живота си не съм пил никакъв алкохол". Водещият Михаил Билалов възкликна: "Аплодисменти!". Въпреки че е въздържадел на чашката, Лазаров знаеше, че верният отговор е ром. 

Шестият въпрос питаше: "Кой е най-големият полуостров в света?". Любо се колебаеше между Иберийския и Скандинавския, но поиска жокер "Помощ от публиката". Журналистът обаче се довери на присъстващите, които дадоха 77% за Арабския полуостров и бяха прави. За 1500 лева попитаха Лазаров: "В кой разказ на пътя между кръчмата и Хорозовата мелница беше се спряла една каруца, готова за път"? Лазаров прави перфектен анализ на предложените творби и заковава йовковата "Албена". Участникът реши да заключи като сигурна сума следващите 2 000 лева. А въпросът за тях беше: "Стомашната киселина в организма на коя птица е по-силна от тази в автомобилните акумулатори?". Любомир предположи, че отговорът е кокошка, но поиска жокер "50:50", а след намесата на компютъра като възможни отговори останаха черен лешояд и голяма сива чапла. Той позна, че това е лешоядът. Билалов разясни, че тази птица разгражда дори и метал. 

Лазаров направо се развихри на най-сложните въпроси. Той знаеше без замисляне, че Португалия е световен лидер в производството на корк. Десетият въпрос беше: "Коя организация се създава през 1945 година като част от "Бретън-Уудската система?". Измежду НАТО, ЕС, МВФ, ООН, Любо позна верния отговор "С" след перфектен анализ.

Въпрос за 10 000 лева: "Бракът между кои двама папа Климент VII нарича "най-добрата партия в света"?". Лазаров отново анализира и заковава верния отговор: "Катерина Медичи и Анри II".

Въпросът за 20 000 лева е още по сложен: "Кой български художник е автор на портрети на Алберт Айнщайн и Махатма Ганди?".

"Георги Божилов-Слона и Жорж Папазов са съвременни български художници и те едва ли биха рисували тях", разсъждава Любо. Изключва Дечко Узунов и забива верния отговор Борис Георгиев.

Следва въпрос за 30 хиляди лева: "Какво държи в дясната си ръка женската фигура от монумента Статуята на свободата?". Лазаров използва и третия си жокер "Обади се на приятел". Той звъни на Боян Лазаров от София, който му отговаря "факлата" и това отново е верен отговор. 

След това времето на шоуто изтича. Утре ще разберем дали Любомир Лазаров ще прибере най-високата сума в "Стани богат" от 100 хиляди лева.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Лев Толстой: Щастието не зависи от външните неща, а от начина, по който го виждаме
Бейби бумър нокти. Какво представлява тази тенденция в маникюра?
Характеристики на 5-те вида лидери
Ефектът Ромео и Жулиета - отнася ли се за вас?
Лъчезар Чоткин е големият победител в Hell's Kitchen

Напишете дума/думи за търсене