Никол Станкулова ваксинира децата срещу варицела

Никол не се притеснява от шарката

Притеснява ме скарлатината, но педиатърът ме успокои 

"За варицелата съм спокойна, тъй като ваксинирах децата си. Относно скарлатината, единственото, което мога да направя, е да се погрижа децата ми да имат добър имунитет."

Така синоптичката Никол Станкулова коментира пред "България Днес" бума на варицела и скарлатина в цялата страна.

За първи път след COVID пандемията толкова масово децата се разболяват от шарка. Яслите и детските градини регистрират всяка седмица нови случаи на заболяло дете, което се поставя обезателно под карантина. В съответната група най-често остават само децата, които вече са прекарали шарката и имат изграден имунитет.

"С педиатъра преценихме, че най-добре е да имунизираме децата ми. Според мен тази ваксина е безопасна. В голяма част от Европа е задължителна и смятам, че можем да й се доверим изцяло. Трябва човек да използва напредъка на науката и медицината", каза Станкулова.

И допълни: "Скарлатината ме притесняваше, но педиатърката ме успокои. Имам познати, които си спираха децата от детска градина за по седмица или две, но това не ми гарантира, че когато ги върна, няма да се разболеят. Не смятам, че е рационално да си спра детето от детска градина, защото те там развиват социалните си умения, дисциплина, учат и изграждат приятелства", каза още Никол.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Синът на Иво Карамански се сгоди (Видео)
Абитуриенти на 18 и на 81, покажете ни колко сте красиви!
Аврил Лавин проговори за конспирациите, че има двойничка (Видео)
Ергенът Алек: Нямам шаблон за перфектната жена до мен
Клип показва как рапърът Пи Диди бие и влачи бившата си приятелка

Напишете дума/думи за търсене