Арнолд Шварценегер: Раят е само фантазия, няма да се видим отново след смъртта

Арнолд Шварценегер
СНИМКА: instagram/schwarzenegger

Актьорът и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер представи разсъжденията си за рая и смъртта по време на разговор за списание Interview. Коментарът му беше провокиран от въпроса "Какво ни очаква в бъдеще?".

"Това ми напомня за въпроса на водещия Хауърд Стърн. "Кажете ми, губернаторе, какво ще стане с нас, когато умрем?" Отговорих: "Нищо. Вие сте на 6 фута под земята. Всеки, който ви каже нещо друго, е лъжец", припомни Шварценегер.

"Казах: Не знаем какво се случва с душата и всички тези духовни неща, в които не съм експерт, но знам, че тялото, което виждаме сега, няма да видим никога повече", допълни той.

Бившият културист посочи, че смъртта е тема, която не му е приятна, а в съзнанието му раят е само фантазия, предава бтв.

"Когато хората казват, че ще се срещнат отново с близките си хора, които са загубили, отново в рая - звучи толкова добре, но реалността е, че няма да се видим отново, след като си отидем. Това е тъжната част. Знам, че хората се чувстват комфортно със смъртта, но аз не", казва Шварценегер.

Разкривайки, че през последните около 20 години е загубил "15 приятели" от бодибилдинг индустрията, той споделя, че е дал ново определение на рая.

"За мен раят е мястото, където поставям човек, когото обичам силно, който е мил, щедър, който е променил живота ми и живота на други хора. Държим ги на едно място в главата си, подобно на първия ред, на който са всички ваши приятели. И винаги изпитваш добро чувство, когато се сетиш за тях“, казва актьорът.

Очаква се бившият губернатор на Калифорния да разкаже откровено за изпитанията и премеждията си в нов документален филм в три части "Арнолд", който започва да се излъчва по Netflix в сряда.

Според официалния синопсис документалната поредица "разказва за пътуването на Арнолд Шварценегер от австрийската провинция до най-високите етажи на американската мечта" и съдържа интервюта както с него, така и с "приятели, врагове, звезди и наблюдатели".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене