Лена Бориславова и Мирослав Иванов не се оженили заради COVID

Лена Бориславова и Мирослав Иванов

  • Домакинските занимания не са ми слабост, каза още бившата депутатка от "Промяната"
  • В момента това, което ме притеснява, е - как ще се променя като човек заради всички хормонални дисбаланси, разказа Лена Бориславова
  • Ако можех да се върна година и половина - две назад и знам какво ще ми се случи - с всички атаки и песни, бих взела същото решение

Лена Бориславова и годеникът ѝ Мирослав Иванов не са се оженили заради COVID. Това каза тя в подкаста "Нов човек". В момента двамата чакат и първото си дете. 

Независимо, че съм жена в политиката, през това събитие (б.р. бременността) трябва да мина като всяка една друга жена. Единствената разлика ще бъде, че вероятно ще имам повече снимки с корем в жълтите медии, каза още тя. Бременността й била лека и безпроблемна през първите 6 месеца.

Аз съм на 33 години и знам какво ми харесва и какво ми е важно. В момента това, което ме притеснява, е как ще се променя като човек заради всички хормонални дисбаланси, разказа още тя.

 Бориславова има стремглава кариера - специализиралата в “Харвард” юристка бе една от трите българки, включени в престижния списък на международното списание “Форбс” за най-успешни млади предприемачи в света за 2018 г., звезда на една от най-престижните адвокатски кантори в България.

Всеки се вълнува и ти стиска палци, преди да заминеш да учиш в престижно училище на Запад, а след като се върнеш, това се заменя с едно чувство на неудобство. Защо ни навираш в носа, че си завършил "Харвард", казва още Бориславова.

Имаме страшно талантливи деца и младежи, които просто трябва да повярват, че могат да постигнат нещо, казва още тя. Според нея егото и личното позициониране е много по-застъпено в мъжете. Дамите са по-малко склонни да поемат риск и да бъдат част от политиката, посочва тя.

Моята сестра е по-малка с 11 месеца и винаги сме си били най-близки. До VII клас учехме заедно в един клас. Имахме възможността да се пазим една друга, разказа още Бориславова. Майка им пък винаги ги насърчавала да бъдат най-добри в това, което могат, споделя Бориславова.

На мен домакинските занимания не са ми слабост, нито като предпочитания да ги свърша, нито като успеваемост. Загуба на време е, казва с усмивка Лена Бориславова. И нито веднъж през годините майка ѝ не казала - "трябва да умееш да сготвиш на мъжа ти" или "да миеш чинии, защото това е задачата на една домакиня".

Бориславова никога не си е представяла, че ще влезе в политиката. "Даже е много смешно, защото, преди да стана народен представител, никога не бях гледала заседание на Народното събрание. Преди да стана говорител на правителството, не бях гледала брифинг на Министерския съвет. Поради и силното ми неодобрение към предишните, призна тя. Първият ѝ досег с политиката бил пък през 2016 г., когато се върнала от САЩ. Разхождала се пред Народния театър, където много и харесало. "Само няколко метра по-надолу картината беше много по-различна, започваш да цапаш по плаващи плочки, в метрото пък виждаш смачкани от живота хора, бездомните кучета в "Обеля", дупки", спомня си тя. И тогава се присъединила към "Да, България", но голямата енергия не успяла да се превърне в нещо по-устойчиво.

"В един хубав априлски ден в кантората, в която работих, получих предложение от Кирил Петков да му помагам като служебен министър на икономиката, разказа тя. Покрай смяната на ръководството на Българската банка за развитие дошли и първите атаки към нея. Започнаха да се пишат разни жълти статии и неверни неща, като това, че съм взимала баснословни суми от банката, за да върша тази работа, разказа тя. Тогава продължила да работи и в кантората и да помага на Кирил Петков и Асен Василев, а положителното било, че успяла да качи 5 кг. Първите няколко пъти след учредяването на "Продължаваме промяната" пък не се престрашила да вземе това решение и да се присъедини към тях. От кантората пък ѝ казали, че ако не стане народен представител, няма да я вземат обратно, защото не искали да се политизират. Аз не съм човек, който просто се пуска по течението и няма цялата информация. Спомням си една събота, когато работех в кантората, а през това време водачите на листите са събрани в една зала и започнали да ѝ казват колко вдъхновяващи личности са срещнали на нея. Седях няколко часа и се прибрах вкъщи и си казах, че и аз искам да съм част от хората, които искат да променят нещо, а не да имам сигурна заплата, разказа още тя. 

Ако можех да се върна година и половина - две назад и знам какво ще ми се случи - с всички атаки и песни, бих взела същото решение. Това, което ми взе, е комфорта да бъдеш обикновен човек. Всичката плява и помия, която се излива рефлектира и върху баби, майки и роднини. На тях не им става приятно и не знаеш дали ще могат да понесат цялата тази тежест. Факт е, че моите баби понякога са се разстройвали от всички неща, които се изписаха, каза още тя. 

С Мирослав Иванов пък не успели да се оженят заради COVID. Тяхното любимо заглавие в пресата било "Лена и Мирослав са на романтично пътешествие в Париж", а снимката им била от Тадж Махал в Индия. Атаките срещу мен са били не заради работата ми, а защото нося бели маратонки - или защо в един пъзел от картини Българската национална телевизия така ги е поставила, че все едно се държа за ръка с премиера, каза още тя.

Напоследък пък чете много сайтове за новини, защото няма телевизор. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какво може да променим, ако партньорът ни обвинява за всичко?
Най-мистериозните зодии
Светлана Гущерова викна полиция, съпругът й тропал на вратата
Критики към Джордж Клуни, след като призова Байдън да се откаже от президентската надпревара
Джони Деп e влюбен в 33 години по-млада рускиня (Снимка)

Напишете дума/думи за търсене