6 съвета за Touch Bar лентата на MacBook Pro

Източник: Pexels

Touch Bar лентата е тънка сензорна ивица върху клавиатурата на страхотния лаптоп на Apple. Потребителите имат противоречиви мнения за нея, но ако знаете как да я използвате правилно, тя може да промени изцяло преживяването ви по време на работа с модела Pro. Можете да работите интуитивно с приложенията, да използвате бързо AirDrop, да променяте изгледа на файловете във Finder. Ето няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да я оцените.

Персонализирайте Touch Bar лентата

Можете да добавите върху лентата само функциите, които наистина смятате да използвате. За тази цел кликнете върху логото на Apple, изберете Системни предпочитания > Клавиатура > Персонализиране на контролната лента. Ще откриете богат избор от икони с функции, които можете да плъзнете надолу с мишката, за да ги добавите към лентата, или пък нагоре, за да ги извадите от нея.

Освен вградените приложения като Finder, Safari, Mail, някои външни програми също могат да бъдат включвани в Touch Bar лентата, като например Photoshop.

Променете силата на звука и яркостта

За да промените силата на звука и яркостта на своя MacBook Pro, достатъчно е просто да докоснете бутона на Touch Bar и да го плъзнете в нужната посока.

Използвайте предложения при писане

Ако писането не е силната ви страна, сензорната лента на MacBook Pro ви дава възможност да го сведете до минимум. Когато въвеждате текст в програми за писане като Notes, Messages, TextEdit и Mail, на лентата могат да се изписват предложения за думите. Ще имате възможност да ги въвеждате само чрез докосване, вместо да ги изписвате буква по буква – точно както в телефона ви.

Добавяйте емотикони

Обичате ли да използвате емотикони? В някои програми на сензорната лента на MacBook Pro могат да се появят такива, които да въвеждате с докосване. Щом докоснете иконата с емотикон, ще видите списък с всички възможни, подредени според честотата на употреба или темата им.

Сърфирайте по-бързо със Safari

Има голяма вероятност да се влюбите в сензорната лента на MacBook Pro, докато използвате Safari. По нея ще се появят икони, които позволяват да отваряте мигновено любими сайтове, да търсите в търсачката и да отваряте нови раздели.

Използвайте AirDrop, Quick View и Tags с едно докосване

Споделяне, бърз преглед, тагове – всички тези възможности ще се покажат на сензорната лента, когато използвате приложението Finder, и ще се активират при докосване. Ще намерите и икона за промяна на изгледа на иконите в приложението, както и за сортиране по избрани от вас критерии.

  • Ключови думи:

Напишете дума/думи за търсене