Болест спира Мисис България за световен конкурс

  • Гергана Станчева се влошава изненадващо 
  • Красавицата се подготвя усилено за догодина 

Доли ЛУКАНОВА

Здравословни проблеми спират Мисис България 2022 Гергана Станчева да представи страната ни на "Мисис Свят" тази година. Диагнозата желязодефицитна анемия, породена от ерозия на стомаха, удря като гръм от ясно небе красавицата.

"Пътувахме до Италия със самолет. Полетът е час и половина, нищо кой знае какво. Изведнъж започна да ми прилошава. Аз съм летяла много пъти, никога не ми се е случвало подобно нещо. На отиване се случи, на връщане се случи. По време на престоя там не се чувствах добре, както и когато се прибрахме в България", споделя Станчева пред "България Днес".

Миската не може да изпълнява всекидневните си домакински задължения, грижите за детето изпиват силите повече от обикновено и Гери започва да търси първоизточника за това. След множество изследвания и прегледи открива причината.

Гергана е благодарна за подкрепата и разбирането
Гергана е благодарна за подкрепата и разбирането

Желязодефицитната анемия е заболяване, при което в кръвта има недостатъчно количество червени кръвни клетки,които да пренасят кислород към тъканите и органите на организма. Железният дефицит в организма възниква при нисък прием на желязо с храната. В началото симптомите са леки и може да не им се обърне внимание, но с развитието на болестта се проявяват забележимо.

"Сякаш стана от днес за утре. Толкова много се срина моят организъм. А всичко беше подготвено. Съпругът ми и дъщеря ми щяха да са с мен за подкрепа по време не конкурса "Жена на Вселената", подготвях се месеци", допълва красавицата.

Станчева ще обръща повече внимание на здравето си
Станчева ще обръща повече внимание на здравето си

Бърза умора, слабост, болки в кръста, ускоряване на пулса и дишането, замайване, главоболие, задух и понякога сърцебиене са само част от симптомите на заболяването.

"Започнах доста сериозно лечение. Като победител в конкурса "Мисис България 2022" трябваше да представя страната ни на международния конкурс "Жена на Вселената", който ще се проведе през ноември в Дубай. Трябваше да се обърна към представителите. Меги Савова, която е главен организатор в България, подходи с голямо разбиране. Искам да изкажа моето голямо благодаря и да се извиня, че тази година няма да имам възможност да представя България на международния конкурс", казва още Гергана.

Миската отчита като своя грешка, че досега е неглижирала профилактичните прегледи. След тази ситуация Станчева е категорична, че оттук нататък ще следи изкъсо здравословното си състояние. Миската апелира и другите хора да не подценяват ситуацията и смята, че красотата на човек извира отвътре навън.

"Напоследък виждам все повече, че се питаме помежду си къде да отидем, каква манипулация да си направим, какви кремчета да използваме. А всъщност несъвършенствата по кожата отразяват влошеното ни здравословно състояние. Трябва да се погрижим за него. Всеки иска здраве, енергия и красота. Най-вече момичетата. Но трябва да бъдем отговорни", категорична е Мисис България Европа 2022.

Брюнетката продължава да се занимава с различни благотворителни каузи. Нейна лична мисия е да постави пейки за кърмене по парковете във всички по-големи градове у нас. Междувременно се подготвя за конкурса догодина, когато се надява отново да има възможност да представи страната ни пред света.

40 часа бедства без ток на морето

Освен здравословните проблеми Станчева преживява и кошмара от наводненията по Южното Черноморие. Семейството й има вила в Синеморец и по време на апокалиптичното бедствие миската е там заедно с мъжа си и 2-годишната им дъщеря.

Водният ад в Царево
Водният ад в Царево

"Дървото в двора падна на метри от къщата, счупи се пред нас. 40 часа бяхме без ток, без обхват. Беше доста динамично. Затвориха пътя. Нямаше къде да отидем. Бяхме буквално в капан. В Синеморец нямаше хляб, нямаше вода. Пред мен в магазина хора си разделяха опаковка със свещи за палене. Деляха си хляба на две, защото нямаше достатъчно", спомня си с ужас Станчева.

Гергана е категорична, че трябва да се вземат мерки, защото Странджа планина е изсечена. Според нея това е една от основните причини за огромните щети.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Вашият най-досаден навик, когато сте във връзка, базиран на зодията ви - втора част
Шакира: Не съм готова за сериозна връзка
Валери Григоров и Мария Бакалова са разделени?
Новият тренд "бавна красота" - купувайте по-малко и по-качествени продукти
Защо трябва да изключваме смартфона си вечер

Напишете дума/думи за търсене