Гневът ни разболява

Често, когато имамe здравословен проблем, ние се питаме чисто физически какво го е причинило и се опитваме да разрешим проблема с лекарства. А най-честият причинител на заболявания е собственият ни гняв.

Как да се справяме с гнева:

- Говорете открито с човека, на когото сте ядосани. Това не означава да му викате, но най-спокойно да му обясните какво точно ви е раздразнило.

- Ако въпреки това все пак ви се крещи, тогава крещете. Най-добре е да не е директно на човека, който ви е ядосал, защото така ще се разгневите още повече. Намерете си място, където да викате на спокойствие.

- Възглавниците могат да се окажат много полезен лечител срещу гнева. Човек се чувства наистина облекчен след няколко минути на удряне на възглавница в стената. Това е нещо като едно действие с много полезни резултати - изливате си гнева, тупате възглавници и спортувате едновременно.

- Спортуванете също е начин да се справим с гнева. Тичайте, ходете на бокс или просто се разхождайте.

- Не бива да забравяте, че когато освободите гнева, вие освобождавате място за положителни чувства. Най-важното е, когато разтоварвате гнева си, да се опитате да простите на другите. Вместо да предъвквате една и съща история, просто я забравете. Ако някой ви е ядосал и вие разкажете историята на десет човека, ще увеличите гнева си десет пъти. Така го преживявате отново и отново. Излейте гнева си и го забравете. Просто си кажете, че това е в миналото. Или напишете на един лист какво ви е ядосало и го изгорете. Така ще го унищожите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене