Кой е вече в “Тредс”? Министър Славов показва там промените в конституцията, Цитиридис само се шегува

Министър Атанас Славов показа в “Тредс” промените в конституцията

Известните стават част от най-новата социална мрежа

След фейсбук, инстаграм и телеграм “Тредс” (от англ. Threads) e най-новата социална мрежа, нашумяла през последните месеци. Отново идея на Марк Зукърбърг и управлявана от технологичния гигант “Мета”, “Тредс” бързо набра милиони потребители като настоящия президент на САЩ Джо Байдън, бившия - Барак Обама, актрисата с български корени Нина Добрев, Дженифър Лопез и Леонардо ди Каприо. Позната у нас още като “Тръц”, мрежата е оприличавана на българския туитър. Може би затова привлече вниманието на хиляди български звезди. 

Цитиридис споделя основно шеги в “Тредс”
Цитиридис споделя основно шеги в “Тредс”

Да изразяват свободно мислите си, да правят реклама на себе си или продукта, който продават, да канят на театрални постановки, да качват снимки от предавания или просто да се шегуват, в платформата се регистрираха актьорите Михаил Билалов, Александър Кадиев, Мария Бакалова, Лилия Маравиля, Башар Рахал, писателят и депутат Любен Дилов-син, Маги и Джуди Халваджиян, Цвета Стратиева-Флора, Ники Кънчев, Максим Бехар, певецът Васил Петров и много други.

Най-вече забавен тон поддържа бившият тв водещ Николаос Цитиридис

“Хороскопът на Алена току-що ми каза да внимавам на работното място. Смисъл?!?”, написа иронично той в “Тредс”, след като предаването му бе свалено от ефир. “Не забравяйте, че по времето на ретрограден Меркурий е забранено да си тъп” и “Дядо Коледа, може ли по Револют?” са само част от многото постове на водещия. 

Министърът на правосъдието Атанас Славов е далеч по-сериозен и публикува в “Тредс” снимки, на които се вижда как поставя държавния печат върху приетите от 49-ото Народно събрание изменения в конституцията. Под поста повечето от коментарите подкрепят взетото решение от депутатите. Само един от тях изразява недоволство чрез меме (забавна или иронизираща картинка - б.а).

Божидар Божанов използва акаунта си, за да публикува статии, свързани с киберсигурност и софтуерно инженерство. В последната си публикация бившият министър на електронното управление честити 7 години от създаването на партия “Да, България”. 

Докато стените в мрежата на продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов, актрисите Искра Донова и Неда Спасова, журналистите Анна Ангелова, Константин Вълков и Ники Кънчев стоят все още празни, при други е точно обратното. В “Тредс” футболната легенда Димитър

Бербатов публикува свои мисли, свързани предимно с футбола

Там качи и кадър от участието си в сериала “Под прикритие” и отбеляза Михаил Билалов, който също е сред най-активните в платформата. 

Валери Божинов споделя предимно тикток и ютюб клипове с негово участие.
Валери Божинов споделя предимно тикток и ютюб клипове с негово участие.

Билалов ползва мрежата, за да прикани последователите си на своите представления, но и да изрази възхищението си от победата на Григор Димитров, както и да предупреди, че има направен фалшив профил, от който жените получават покани за срещи от негово име. Освен по-сериозни теми, като влизането на България в Шенген, актьорът често се шегува с последователите си. Оказа се, че късметът му от баницата е косъм. “Твърде много жени ми писаха, че не съм им под елхата. Помнете, в този занаят е ключово да знаеш кога и къде да се появиш... и кога да останеш в сянка. Това отделя мъжете от аматьорите”, написа в профила си Билалов.

Ваня Щерева също е активна в “Тредс”. Писателката залага главно на поезия, шеговити и саркастични статуси. “Ако стана шеф на Държавния резерв, какво да ви взема?” или “Оттеглям се в покоите си зад балдахина да дремна за час-два. Кат' се върна, да сте поумнели”, но изписано на латиница, постна наскоро Щерева. 

Министърът на правосъдието Атанас Славов публикува в “Тредс”  как поставя държавния печат върху приетите от 49-ото Народно събрание изменения в конституцията.
Министърът на правосъдието Атанас Славов публикува в “Тредс” как поставя държавния печат върху приетите от 49-ото Народно събрание изменения в конституцията.

Първият пост на Васил Божков в “Тредс” е отпреди коледните празници. Сниман на фона на елха, той пожела на последователите си в социалната мрежа весели празници и да бъдат здрави. За новата година Божков качи кратко клипче, на което е облечен с тениска с надпис Never Lose (от англ. “Никога не губя”). “2024 - играта продължава. Бъдете здрави”, написа в поста си бизнесменът. Васил Божков може да се похвали с цели 6782 последователи. Акаунт в “Тредс” има и снаха му - Ива Софиянска, която наскоро роди третото си дете от сина на Божков - Антон. Засега тя не е публикувала нищо. 

Първият пост на Васил Божков в “Тредс” е отпреди коледните празници.
Първият пост на Васил Божков в “Тредс” е отпреди коледните празници.

Освен за шеги и безцелно изразяване на мисли, у нас публичните личности, а и почти всеки с бизнес, използва “Тредс” за реклама на своя продукт. Маги Халваджиян представя автобиографията си и марката вино, което прави. Брат му - Джуди Халваджиян, все още пази мълчание и акаунтът му стои празен. Това обаче не е пречка нито за него, нито за останалите известни лица да умножават броя на последователите си. Дори и без нито една публикация това се случва благодарение на славата, която вече ги е изпреварила.

Валери Божинов също се присъедини

към мрежата. В профила си футболистът споделя предимно тикток и ютюб клипове с негово участие. Постовете на журналиста Светослав Иванов не са много по-различни от тези в инстаграм профила му. Водещият на “120 минути” публикува клип на него и семейството му от Италия, където отпразнува Новата 2024-а, както и снимки и откъси от предаването си.

Последният пост на Дони гласи: “Гошо се събуди и си каза: “И днес ще обиждам известни”. После обиди няколко човека и отиде пак да си легне в кочината спокоен, че и утре ще има кого да цапа с част от завивката си”. Единствената публикация в “Тредс” на Башар Рахал е, за да честити Коледа на последователите си. “Най-тъпото нещо е да се опитваш да си отрежеш с лявата ръка ноктите на дясната. Весела Коледа!”, написа актьорът. (24часа)

Пост на Цитиридис в "Тредс"
Пост на Цитиридис в "Тредс"
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене