Подът на тоскански ресторант пропадна, докато сватбари танцуваха, 35 са ранени

Пропадналият под и оформилата се дупка с диаметър 3 м. СНИМКА: Фейсбук профилът на губернатора на Тоскана Еудженио Джани

Младоженците прекараха първата брачна нощ в болницата

Подът на ресторант в тосканския град Пистоя се срути по време на сватбено тържество, в резултат на което 35 души бяха ранени. Шестима от тях са в тежко положение, макар че няма риск за живота им.

В 20 часа вечерта в събота подът на салона пропаднал, докато гостите, най-вече млади хора, танцували. Празненството се състояло на първия етаж в сграда, бивш манастир, който преди няколко години бил превърнат в ресторант. Някои от гостите вече си били отишли в късния следобед , но около 60 души все още се намирали в заведението и танцували.

В един момент подът пропаднал и се оформила дупка с диаметър от 3 м. Заедно със срутения под на партера се озовали и някои от танцуващите. Сред тях били и 26-годишните младоженци. И те, подобно на другите ранени, били откарани в болницата, където прекарали първата си брачна нощ на две съседни легла.

На сватбата имало общо 170 души от общини до Флоренция. Свидетели на фаталния танц разказаха пред телевизия РАИ, че са изживели истински апокалипсис, пропадайки в празното пространство надолу сред дървени греди, цимент и късове от пода. Викове от уплаха и отчаяние съпроводили сцената, много от пострадалите били в състояние на шок.

Пожарникарите се опитват да разберат причините за пропадането. Засега разследването е срещу неизвестни извършители за нанасяне на физически щети и за неизвършени дейности за поставяне на сградата в сигурност.

Губернаторът на Тоскана Еудженио Джани и кметът на Пистоя Алесандро Томази съобщиха пред медиите, че са задействали цялата система по предоставянето на помощ за пострадалите.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Христос воскресе, скъпи читатели!
Подкаст: Криели от Деси Бакърджиева, че прапрабаба й била актриса, разбрала от учебник във ВИТИЗ
Натурални продукти за справяне със стомашните проблеми
10 невероятни първи дами, които засенчват съпрузите си (галерия)
Ангелите си имат професии

Напишете дума/думи за търсене