Братята Пулеви триумфират като спортист № 1 и № 2 на България

снимка: Нове Холдинг

На 20.12.2012 г. в зала 1 на НДК се проведе 55-та юбилейна церемония "Спортист на годината". Традиционно участие взе в. "Труд" със своето 29-то издание на анкетата за треньор на 2012. За 4-та година бяха връчени и наградите за спортист с увреждания и най-добър отбор.

За първи път в 55-годишната история на анкетата "Спортист на годината" първите две места бяха заети от братя - Кубрат Пулев и Тервел Пулев. Към триумфа на бокса се присъедини и треньорът Михаил Таков, спечелил първото място сред наставниците.
На трето място при спортисти бе класирана Станка Златева. Наградите на призьорите бяха връчени от патрона на церемонията министър-председателят Бойко Борисов.

Кубрат Пулев стана победител и в анкетата "Гласът на публиката" на генералния спонсор на церемонията "Еврофутбол". Призът му поднесе Владимир Далаклиев - европейски шампион по таекуондо за 2012 и един от 18-те млади атлети, които българския букмейкър подкрепи финансово с първо издание на социалната си програма „Спортни таланти".

Спортист с увреждания на годината стана Стела Енева. Почетната статуетка бе връчена от кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

Титлата Отбор на годината получи националният отбор по волейбол - мъже. Наградата поднесе председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди треньорите, класирани на второ и трето място - Найден Найденов - волейбол и Любослав Пенев - футбол.

Водещи на церемонията бяха Албена Денкова и Йордан Йовчев, като за първи път екранната двойка бе от двама спортисти.

В 19-та минута от церемонията организаторите от Нове Холдинг поставиха специален акцент. Те приканиха зрителите да изкажат своята съпричастност чрез аплодисменти към капитана на националния отбор по футбол, с номер 19, Стилян Петров в борбата му с левкимията.

"Невидимите супергерои", както бяха неречени осем обикновени българи, извършили достойни постъпки, наградиха спортистите от 10-то до 7-мо място.

Четвъртата в класацията - Ивет Лалова, получи статуетката от Стефан Стойчев, който спаси десетки пътници от горящ автобус, катастрофирал на магистрала Тракия.
Петата - Антоанета Стефанова, бе наградена от Атанас Атанасов - човекът, извадил повече от 60 души от водната стихия в село Бисер.

Отец Иван от Нови Хан излезе да обяви шестото място на тенисиста Григор Димитров.

Даниела Тодорова, която зарязва лъскавия офис и кариера, за да преподава в село Горна Малина, връчи приза на 7-мия в анкетата - Йордан Йовчев.

Плувецът Петър Стойчев получи своята награда от друг, непрофесионален, плувец - Христо Кънчев, който единствен скача в бурното море, за да помогне на давещи се три момичета и успява да спаси две от тях.

Деветото място на Цветана Пиронкова съобщиха Александър Йорданов и Никола Димитров - кантонер и дете, които в интерал от 10 години намериха пари, но предпочетоха да ги върнат.

Призовото десето място зае Георги Братоев, който бе награден от Тихомира Методиева - счетоводителката-доброволец в гасенето редица планински пожари.

Зала 1 на НДК отново бе пълна. Сред гостите бяха политици, дипломати, представители на бизнеса и медиите, ръководители на спорта, състезатели и треньори, възпитаници на три спортни училища.

снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
снимка: Нове Холдинг
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене