Заличават се границите между дамски и мъжки дрехи - новина от Седмицата на модата в Париж

СНИМКА: Туитър/ @Dior

Седмицата на мъжката мода в Париж, която приключи в неделя, премина още повече граници между мъжкото и дамското облекло поради причини от практически и търговски характер, съобщават АФП и БТА.

Мъжките и дамските модели се представят заедно на ревюта и това е най-вече по икономически причини, обясни прид АФП Гърт Джонкърс, главен редактор на "Фантастик мен". Според него е много скъпо да се създаде и представи колекция, затова мъжка и дамска мода са в едно ревю.

"Луи Вюитон", "Ямамото", "Кензо" и "Ами Пари" "сложиха картите на масата" - жените дефилираха като част от мъжкото ревю.

Вече не се задава въпросът за кой от двата пола е дадена дреха, обясни пред АФП Матийо Бобар Делиер, моден журналист в списание "Ел". Изданието, макар да е дамско, все повече обръща внимание на тенденциите при мъжете.

Въпреки заличаването на границите дизайнерите на мъжко луксозно облекло все още рядко предлагат поли и рокли за мъже.

На червения килим символите на новата мъжественост се обръщат все повече към флуидността, към по-експресивните модели, пайетите. Такъв тип е облеклото на Тимъти Шаламе, който се появи с гол гръб по време на кинофестивала във Венеция, както и на Брад Пит, който сложи пола за премиера.

Гърт Джонкърс е щастлив да види, че модата приключва със стриктните граници. "Но все пак трябва да внимаваме - мъжката мода няма да стане нито артистична смесица, нито евтина стока, в рамките на която може да се облече каквото и да е".

"Модните къщи могат да представят дамските модели на Седмицата на мъжката мода, докато още работят по колекциите", каза Никола Деларю от Федерацията за висша мода - организацията, която стои в основата на парижката Седмица на висшата мода. "Новите поколения и някои дизайнери отразяват тенденциите в обществото и смесват кодовете на мъжкото и дамското облекло".

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Остави ме на мира, искам да мастурбирам
Плантейнът лекува гастрит и язва
До какво води синдромът на майка Тереза?
Ето кой шие костюмите за Dancing Stars
Как внукът на Алла Пугачова избяга от войната

Напишете дума/думи за търсене