Разследват инфлуенсърката Киара Ферани вече по три случая за измама

СНИМКА Инстаграм /chiaraferragni

Киара Ферани е родена в Кремона.

Най-популярната модна инфлуенсърка в света Киара Ферани се разследва за измама вече по три случая на Апенините. От декември 2023 г. италианката е непрекъснато под прицела на властите, след като сигнали срещу нея за предполагаеми измама с благотворителни каузи направи Асоциацията на потребителите.

Първоначално 37-годишната инфлуенсърка беше глобена с над 1 млн.евро от Службата за конкуренция. Според нея Ферани заблудила потребителите, подканвайки ги да си купят през 2022 г. три пъти по-скъпи коледни сладкиши пандоро „Балоко"с уверението, че парите ще отидат за благотворителност за детската болница в Торино. Италианката получила хонорар от над милион евро за това, че предоставила името си за каузата, но парите от продажбите така и не отишли за болните деца. Прокуратурата на Милано разследва Ферани за предполагаема измама по този случай.

По същия механизъм обаче се предполага, че Киара измамила потребителите и в други два случая – с благотворителна кауза с продажбата на шоколадови великденски яйца на „Долчи Прециози" и с кукли „Труди", лансирани през 2019 г. И в тези случаи парите от продажбите не отишли за благотворителни цели.

Близо 400 хил.фенове на Ферани вече не я следват в инстаграм,така нейните последователи спаднаха на 29,3 млн. Междувременно стана ясно от изследване на сайта Inbeat.co, цитирано от италианските медии, че над 11 млн.от последователите й са с неактивни или фалшиви профили. Ако това наистина е така, би означавало, че тя има много по-малко последователи от декларираното пред рекламодателите си. Много от големите компании спонсори на Керани вече се отказаха от сътрудничество с нея.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рекорд - трейлърът на филма за Георги Аспарухов-Гунди с 2 500 000 гледания (Видео)
В Кан просълзената Бинош определи Мерил Стрийп като “международно съкровище”
Дъщерята на Том Круз се отказа от фамилията на баща си
Дзадзен практика - тайната на дзен
Остави ме на мира, искам да мастурбирам

Напишете дума/думи за търсене