Сара Джесика Паркър подлуди Лондон с дебюта си на комедиантка в театъра

Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик се радват на  реакциите на лондонската публика след края на представлението.

Британски медии нарекоха звездата от "Сексът и градът" "Нюйоркскa кралскa особa"

Лондончани са свикнали да срещат Хю Грант на улицата, Анди Съркис в кварталното кафене, Колин Фърт в близката репетиционна за музиканти, Дейвид Култард на концерт, Наташа Макелхоун на седалката зад тях в театъра. Но когато Сара Джесика Паркър излезе на сцената в “Савой”, публиката избухва в ръкопляскания и екзалтирани викове, невярваща, че вижда своята любимка от плът и кръв. Неслучайно британски медии нарекоха звездата от “Сексът и градът” “Нюйоркскa кралскa особa”. След като на 17 януари лондонският театър направи премиера на “Стая в хотел “Плаза”, британската столица стана притегателна за фенове на звездната двойка актьори от цял свят. Първоначално обявеният период от 10 седмици бързо беше удължен с още две. Така зрителите ще могат да гледат “Стая в хотел “Плаза” на сцената на театър “Савой” до 13 април включително. Представлението събира фенове от цял свят и отзивите са възторжени. 

Сара Джесика Паркър и
 Матю Бродерик се радват на
 реакциите на лондонската публика след края на представлението.
Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик се радват на реакциите на лондонската публика след края на представлението.

Заради дневните представления и лоукост полетите в София фенки си организират ходене на театър в Лондон без преспиване. Летят рано сутрин, гледат представлението от 14 ч и вечерта се връщат в София. Изобщо не си сноб, ако не си го гледал. Някои по-имотни българи остават и да нощуват в британската столица. Всъщност има билети и по 25 паунда, повечето са по 50, самолетни билети има и по 10. Традиционният шопинг в Милано вече се измества от театър в Лондон.

Пиесата на Нийл Саймън се играе за първи път на “Бродуей” през 1968 г. През 2022 г. Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик решават да я поставят наново в Ню Йорк под режисурата на Джон Бенджамин Хики. За 19 седмици “Стая в хотел “Плаза” се превръща

в третото най-касово

възраждане на пиеса

Представленията на звездното семейство на Бродуей са и първата му поява заедно на сцена от 1996 г. насам. 

Сара Джесика Паркър и
 Матю Бродерик се радват на
 реакциите на лондонската публика след края на представлението.
Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик се радват на реакциите на лондонската публика след края на представлението.

За разлика от Матю Бродерик, познат вече на Уест Енд от играта му в “Звездният пратеник” през 2019 г., “Стая в хотел “Плаза” е дебютът на съпругата му пред театралната публика в английската столица. Въпреки че повечето медии на Острова отбелязаха, че пиесата на Нийл Саймън е остаряла като сюжет и че Бенджамин Хики не е успял да я актуализира с режисурата си, връзката между Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик, които са съпрузи в реалния живот вече 27 години, превръща “Стая в хотел “Плаза” в истинска радост за публиката. Самият Матю Бродерик казва пред журналисти, че съпругата му е удивителна актриса, но вероятно феновете ѝ още не са наясно и колко добра комедиантка е всъщност тя. Сара Джесика Паркър безспорно е сензацията на Уест Енд тази година и това не може да се отрече дори и от най-яростните критици на текста на Нийл Саймън. 

Звездата  даде автограф  за  “24 часа”.
Звездата даде автограф за “24 часа”.

Пиесата е разделена на три части, които се играят в стая 719 на “Плаза” в Манхатън. Сцената е по дизайн на Джон Лий Бийти, носител на много награди “Тони”, който с декорите е пресъздал отминалия вече лукс на апартамент в популярния нюйоркски хотел.

“Посетител от Мемеронек” е първата част. Матю Бродерик е работохоликът Сам, а Сара Джесика Паркър – неговата съпруга Карън. Двамата празнуват годишнина от сватбата си в хотелската стая, в която

преди 24 години са прекарали

първата си брачна нощ

Но Карън и Сам не са на едно мнение за това как да премине вечерта. Той не спира да работи, а тя отчаяно се опитва да привлече вниманието му към себе си и връзката им. Както много семейни двойки, и Карън и Сам са се изгубили един друг някъде през годините брачен живот и връзката им е като стаята в хотела – позахабена. 

Сара Джесика Паркър не крие  изненадата с  от това колко много хора я чакат за автографи.
Сара Джесика Паркър не крие изненадата с от това колко много хора я чакат за автографи.

Във втората част - “Посетител от Холивуд”, Бродерик е продуцентът от Лос Анджелис Джеси, дошъл по работа в Ню Йорк за няколко дни, а Сара Джесика Паркър е отегчената домакиня Мюриъл и гимназиалната любов на Джеси, с която той се среща в стаята си в хотел “Плаза”. И двамата са нещастни с изборите си в живота и се чудят какво ли би било, ако бяха решили да са заедно и след гимназията. Джейн Грийнууд, дизайнерката на костюми на “Стая в хотел “Плаза”, вече 5 десетилетия работи по продукции на Бродуей. За да облече актьорите в пиесата на Нийл Саймън, тя изследва материите и цветовете от края на 60-те години на миналия век чрез огромната си колекция списания от този период. За втората част “Посетител от Холивуд” Грийнууд избира за Сара Джесика Паркър син шлифер и смела къса рокля, съчетана с любимия на всички жени през 60-те черен чорапогащник. Към визията дизайнерката добавя дълги кожени ръкавици и лента за глава, което е радост за всички фенове на “Сексът и градът” - на сцената те виждат повече Кари Брадшоу, отколкото домакинята Мюриъл Тейт.

Последната част на пиесата - “Посетител от Форест Хил”, разказва за двойка на средна възраст - Норма и Рой, които се опитват да убедят дъщеря си Мимзи да излезе от банята в хотела и да се омъжи. В тази част Матю Бродерик играе толкова интензивно,

катерейки се и

по прозорците на хотела,

че зрителите за момент забравят за роклята на цветя на Сара Джесика Паркър и огромната ѝ шапка, която запълва иначе половината сцена.

Колкото и английските медии да обсъждат високата цена на билетите за шоуто, пропускайки да уточнят, че местата в една трета от залата струват около 50 паунда и че има билети и по 25, разпродадените представления показват нетърпението на зрителите да видят любимците си Матю Бродерик и Сара Джесика Паркър на живо. Актуална или не, пиесата на Нийл Саймън си е намерила точните актьори, които да я възродят на сцената след повече от 50 години.

Жокер за най-върлите фенове 

Матю Бродерик търпеливо раздава автографи дълго след като съпругата му вече се беше прибрала в театъра.
СНИМКИ: АВТОРЪТ
Матю Бродерик търпеливо раздава автографи дълго след като съпругата му вече се беше прибрала в театъра. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Въпреки че лондонската публика е възпитана да не прави снимки и видеа по време на представление, на 21 януари Сара Джесика Паркър е била принудена да спре диалога си с Матю Бродерик, за да помоли зрител да изключи камерата. В социалните медии очевидци разказват, че звездата от “Сексът и градът” е посочила с пръст човек в публиката и любезно го е подканила да прибере телефона си.

За да не попадате в такива неприятни ситуации, веднага след представлението излезте през вратата вляво от сцената и изчакайте холивудското семейство да се появи за автографи и снимки. Купете си програма или плакат на пиесата, актьорите не разписват нищо друго освен тях и билети от шоуто заради препродавачите на автографи. Селфита не са разрешени, но пък ще видите Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик широко усмихнати на сантиметри от вас.

Как да си купим билети за 20 паунда

Билетите за “Стая в хотел “Плаза” струват от 25 до 395 паунда. Цената зависи от мястото ви в залата, а в стойността на най-скъпите билети са включени бутилка шампанско и сладолед. След като от театър “Савой” обявиха, че постановката ще се играе до 13 април, а не до края на март, както беше планирано, все още могат да се намерят билети на достъпни цени. Но побързайте, защото се изкупуват бързо!

Вариант да сте на едно от най-близките до сцената места, и то за цена от 20 паунда, е да участвате в лотарията на театър “Савой”. Запишете се на адрес plazasuiteuk.com/lottery и всеки понеделник следобед можете да сте сред десетте щастливци всеки ден, които ще спечелят евтини билети за страхотни места. В лотарията се записвате еднократно, като избирате за дните на кои седмици, в които ще се играе представлението, искате да участвате.

“24 часа” получи автографи от звездното семейство.
“24 часа” получи автографи от звездното семейство.
  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?
Искате да сте красиви и здрави? Опитайте тези етерични масла
Измъчената поетеса Тейлър Суифт възпя страданието си в любовта с двоен албум шедьовър (Видео)
4 стъпки до сбъдването на мечта

Напишете дума/думи за търсене