В “Белият лотос” има загадка чий е трупът, хотелски управител гей, интрига ала Агата Кристи, а вече и българско участие

Българският актьор Юлиан Костов влиза в третия сезон на “Белият лотос”.
СНИМКА:
ИНСТАГРАМ

Юлиан Костов се включва в третия сезон в Тайланд, след като Милош Бикович отпадна заради подкрепата му за Русия

Ще бъде по-дълго, по-голямо и по-лудо. Не знам какво ще си помислят хората, но аз съм суперразвълнуван, така че поне за моя собствен барометър това е нещо добро.

Така създателят на сериала “Белият лотос” Майк Уайт дразни феновете, като им обещава епичен нов сезон на хитовото заглавие на HBO.

Към каста буквално в последния момент се присъединява българският актьор и продуцент Юлиан Костов, поемайки ролята, която преди това изпълняваше сръбската и руска звезда Милош Бикович. Костов спасява положението, след като Бикович, нашумял с филмите “Южен вятър”, бе изключен преди дни от продукцията заради подкрепата му за Русия и Путин във войната на страната срещу Украйна. Детронираният актьор определи отстраняването си от сериала като “триумф на абсурда и поражение на изкуството”.

“Белият лотос” стана незабавен хит още с дебюта си през 2021 г. Първият сезон, чието действие се развива в Хавай, получи 20 номинации за “Еми” и триумфира с десет награди, включително за най-добър лимитиран или антологичен сериал. Вторият сезон, чиято премиера беше през декември 2022 г. и се развиваше в Сицилия, спечели 23 номинации за “Еми”, включително за най-добър драматичен сериал, като в крайна сметка си извоюва пет приза.

С какво сериалът спечели публиката? Всеки сезон започва с труп, чиято самоличност не се споменава и зрителите в действителност разбират кой от героите умира чак в последната серия. Междувременно отношенията между гостите на хотела и персонала се развиват динамично, така че всички са заплетени в някаква интрига точно ала Агата Кристи. И в двата сезона управителят или управителката на хотела имат хомосексуални наклонности и интерес към някого от персонала, което винаги прави нещата да изглеждат още по-интересни. 

Кадър от популярния сериал на НВО
Кадър от популярния сериал на НВО

И още един важен елемент, характерен за двата сезона - неповторимото участие на

Дженифър Кулидж

в ролята на ексцентричната

и уязвима милионерка

Таня Макавойд. За съжаление вторият сезон завърши с нейната смърт, затова се предполага, че едва ли зрителите ще я видят отново, което е истинска щета.

Но затова пък ще имаме българско участие, което за нашата публика може да се смята за известен бонус.

“Белият лотос” вероятно е най-доброто, с което НВО е зарадвала зрителите си след “Игра на тронове”. Сериалът е страхотен бустер за актьорски кариери, а в случая с Дженифър Кулидж може да се нарече изваждане от дълбокия холивудски скрин с нафталина и невероятно възкресение за нов кариерен живот.

Снимките на третия сезон трябва да започнат всеки момент през февруари в Ко Самуи, Пукет и Банкок, Тайланд.

През октомври главният изпълнителен директор на HBO и Max Кейси Блойс разкри, че зрителите няма да видят новите епизоди преди 2025 г. заради стачката на Гилдията на писателите (WGA) и продължаващата стачка на Гилдията на екранните актьори (SAG-AFTRA).

Продължението на поредицата ще бъде “изследване на духовността срещу егото” и ще е насочено срещу източната религия, обясни Кейси Блойс.

“В първия сезон фокусът падна върху парите, във втория - върху секса. Мисля, че третият сезон ще бъде сатиричен и забавен поглед върху смъртта и източната религия и духовност”, обяснява сценаристът и режисьор Уайт.

Костов се присъединява към предварително обявените членове на третия сезон, сред които са Джейсън Айзъкс (“Хари Потър”), Ейми Лу Ууд (“Сексуално възпитание”), Кари Куун (“Позлатената епоха”), Паркър Поузи (“Изгубени в космоса”) и Патрик Шварценегер (“V поколение”).

Българският актьор

е доказан професионалист

в световната киноиндустрия

Участва в сериалите “Сянка и кост” на Netflix, “Откриване на вещици” и шпионския “Гара Берлин”, а в киното има роли в “Код Червено”, “Токсичният отмъстител” и “Кожено лице”. Изпълнението му на злодея Владимир Макаров в Call of Duty: Modern Warfare III, един от най-успешните гейминг франчайзи, развълнува много фенове през 2023 г.

Сега ще трябва да почакаме до другата година поне, за да го видим в “Белият лотос”. В новия сезон внимателно се подбират лицата (от 18 до 80 години) за тринадесет роли, девет от които с присъствие във всички епизоди. 

Кадър от популярния сериал на НВО
Кадър от популярния сериал на НВО

Точните подробности за сюжета се пазят в тайна освен факта, че ще последва нова група гости в луксозен комплекс от веригата “Белият лотос”.

“Размишлявайки върху скромния и оригинален произход на “Белият лотос” като ограничена от пандемията продукция, е невъзможно да не бъдем възхитени от начина, по който Майк оркестрира един от

най-шумните и най-критично

аплодирани сериали”,

казва Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, която отговаря за програмата на HBO и е ръководител на драматичните сериали и филми на тв компанията.

И допълва: “И все пак той продължи да достига нови висоти само през втори сезон, което е най-доброто свидетелство за суровата, несравнима визия на Майк. Неговата смелост да изследва непознатите води на човешката психика, съчетана с характерния му непочтителен хумор и жизнерадостен режисьорски стил, накара всички ни да мечтаем за повече ваканционни дни в курорта, който обожаваме. Не можем да бъдем по-развълнувани да получим шанса да си сътрудничим в трети сезон заедно”.

Любопитно е какво можем да очакваме от скандалната тематична мелодия на шоуто. За новите епизоди композиторът Кристобал Тапиа де Веер намекна пред “Варайъти”, че темата ще бъде вдъхновена от... TikTok котки.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
На какво вреди фелациото
Защо крал Чарлз пътува навсякъде с поръчкова тоалетна чиния и плюшено мече?
Искате да сте красиви и здрави? Опитайте тези етерични масла
Измъчената поетеса Тейлър Суифт възпя страданието си в любовта с двоен албум шедьовър (Видео)
4 стъпки до сбъдването на мечта

Напишете дума/думи за търсене