След премиерата на “Глас” и след 23 г. заедно Дони към Нети: Не съм те познавал в такива дълбини

Нети по време на моноспектакъла 
СНИМКА: ИНСТАГРАМ НА ДОНИ

Моноспектакълът е първи за актрисата, но и изобщо за жена актриса в 70-годишната история на Военния театър

От 23 години живеем заедно и след снощи си казах, че всъщност не съм те познавал в такива дълбини, които извади в моноспектакъла “Глас”! Възхитен и очарован съм, мила моя!

Така певецът Дони се обясни в любов и показа очарованието си от жена си Антоанета Добрева- Нети. Той написа трогателното послание в инстаграм часове след премиерата на първия моноспектакъл на Нети - “Глас”.

На 12 и 13 март актрисата и певица излезе на сцената на Театър “Българска армия” в ролята на Виктория Глас - дубльорката на Мария Калас. Представлението е под режисурата на Ивайло Христов.

Пиесата разказва за дубльорката на Мария Калас, жена, която притежава визия, глас, всичко, само не и късмет. Активните ѝ певчески години съвпадат с времето, когато Калас е голямата звезда, а нея принуждават да стане дубльорката и никога не излиза на сцена. Трагична съдба, но разказана с блестящо чувство за хумор и много самоирония.

“Глас” е сравнително нова българска пиеса, написана през 2019 г. от Елена Алексиева. Моноспектакълът вече е поставян на сцените на НДК и Народен театър “Иван Вазов” и е игран от Яна Титова и Яна Маринова. В новия вариант музиката е на Дони. Различното е, че този път главната героиня има и музикални изпълнения като оперна певица, съвсем логично - Нети пее.

Тя получила предложението за моноспектакъла “Глас” от директора на Театър “Българска армия” Мирослав Пашов през лятото. “Още като го прочетох, си казах, че е страхотен, толкова близо до мен, защото става въпрос за оперна певица, нещо, с което се занимавам вече 10 години. Фактът, че съм в тази сфера, много ще ми помогне героинята да звучи достоверно”, разказа Нети наскоро в интервю за “24 часа”. Това впрочем е първият моноспектакъл не само на Нети, а изобщо на жена актриса за цялата 70-годишна история на Военния театър.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене