7 вида болезнени раздяли, които ще преживеете поне веднъж

Всяка раздяла. Всеки от нас има поне една трагична, забавна или неудобна история за разлъка, която да разкаже.

Често пъти тези болезнени преживявания са по-универсални, отколкото си мислите. Представяме ви седем често срещани преживявания, които се случват при раздяла.

1. Скъсване чрез съобщение
Ако сте излизали в първото десетилетие на новото хилядолетие, има вероятност това да ви се е случило (или да сте го причинили на някой друг).
Нека бъдем честни, понякога този вид страхливо скъсване е облекчение и се прибягва до него, когато не успяваме да се накараме да проведем този неудобен разговор очи в очи. Друг път може да се усети като удар в корема.

2. Гоустинг
Известен също като изчезването. Може би единственото нещо, което е по-лошо от това да бъдеш изхвърлен от живота на някого чрез текстово съобщение, е изобщо да не си изхвърлен правилно. Повечето хора предпочитат да чуят „не", отколкото нищо. Гоустингът е е неофициалният термин за тази маневра.

3. Бързото сбогуване
Това е полярната противоположност на най-стария трик в книгата (оставяне на ваша вещ при вече бившия партньор, за да имате извинение да видите този човек отново). Първоначално този вид раздяла казва: „Толкова съм над нещата, че искам никога повече да не видя каската за скутера, която оставих в багажника на колата ти."

Или най-накрая набирате смелост да прекратите нещата, а отсрещният ви напомня, че все още не ви е върнал книгата, която сте му дали назаем. Тъй като нямате интерес да инвестирате повече усилия в тази задънена улица, вие му казвате да смята това за прощален подарък. След това веднага го блокирате във фейсбук

4. Публичното демонстриране
Това е най-лошото. Прави се на неутрална почва, така че никой да не се чувства комфортно, когато се появи емоционална реакция. Какво ще правиш? Разтопихте се от малкото си лате в местния Starbucks? Добрата новина е, че има захар на ваше незабавно разположение, за да облекчи болката веднага след като бившият ви любовник ви каже сбогом.

5. Ненавременният край
Бихте ли предпочели екслюбимият ви да беше изчакал до Коледа и след това може би Нова година, а защо не и до Свети Валентин? Защото това може да продължи вечно.

Винаги се задава някакъв специален повод, така че ако не го направите рано или късно, ще откриете себе си, оправдавайки бездействието си с безумна логика. „Е, не мога да скъсам с него сега, Денят на труда е следващата седмица, а годишнината на сестра му е седмицата след това – аз все пак не съм чудовище."
Това е заешка дупка, в която никой не иска да слезе.

6. Бавното избледняване
Хайде, всички сме виновни за избледняването на чувствата. Единият или и двамата не усещате химията, но никой не иска да го признае. Така че продължавате да се мъчите, докато един ден разговорът ви не започне да се върти около „Кога ще излизаме отново?" "Скоро!" и други неясни обещания, докато и двамата не се откажете да опитвате.

Галопиране към залеза на кон не е задължително.

7. „В момента нещата покрай мен наистина са луди..."
Това е актуализирана версия на „Не е в теб причината , в мен е". Често предпочитано от някого, който е твърде страхлив да изрече: „Просто не съм толкова емоционално свързан с теб". Картата „твърде зает съм за сериозна за връзка", е любима сред емоционално недостъпните и тези, които изпитват страх към интимността.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене