Хари отказа да присъства на сватбата на близък приятел, за да не среща Уилям

Принц Уилям и принц Хари СНИМКА: Инстаграм/ princeandprincessofwhales

Твърди се, че принц Хари сам е пожелал да се оттегли и да не присъства на светска сватба, след като осъзнал предизвикателствата, пред които ще се изправи, ако реши да бъде гости на събитието.

Източници, близки до херцога, споделят пред американското списание People, че Хари е разговарял лично с херцога на Уестминстър, Хю Гросвенър, за да обсъдят неудобната ситуация.

Както 39-годишният Хари, така и неговият отчужден брат принц Уилям са дългогодишни приятели на Хю, един от най-богатите хора във Великобритания, който ще се ожени за Оливия Хенсън утре в катедралата на Честър.

Изглежда фактът, че Уилям е определен да бъде разпоредител на събитието, на което трябва да присъстват десетки общи приятели, някои от които вече не говорят с херцога на Съсекс, са го провокирали да се откаже да присъства.

Списание People, което беше и единственото издание, поканено официално да придружи Хари и Меган на неотдавнашното им турне в Нигерия, разкрива, че може да "потвърди", че принцът е бил поканен на сватбата, въпреки предишни твърдения, че херцогът на Уестминстър е "изключил" херцозите от Съсекс от списъка с гости, за да избегне сблъсък с по-висшите кралски особи.

"Въпреки това имаше признание и от двете страни, че ще бъде трудно за Хари да присъства." Списанието добавя: "Това беше "разбиране между двамата приятели", позовавайки се на източник свидетел на разговора между двамата херцози.

"Решението със сигурност избегна неизбежната врява, която биха предизвикали отчуждените братя принц Уилям и принц Хари, ако присъстваха заедно на сватбата. Така се елиминира възможността големият ден да бъде помрачен за двойката."

Изданието обяснява също: "Херцогът на Съсекс изпраща "своята любов, подкрепа и възхищение към двойката за сватбения им ден." То заключва съчувствено, че "трансатлантическото пътуване до Обединеното кралство е изпълнено с трудности за Хари поради предизвикателствата за сигурността в родната му страна", като посочва, че той вече не получава денонощна официална полицейска защита и вече не може да използва бившия им дом в Уиндзор, Фрогмор Котидж, пише Дир.бг.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене