Любов и препятствия

Александър Хемон - авторът на "Любов и препятствия", е роден през 1964 г. в Босна. От 21 години обаче живее в Чикаго, САЩ.

Следвал е в университета в Сараево. Романът му "Проектът „Лазар" (2008) печели National Book Award и National Book Critics Circle Awards, високо ценена е и от литературните критици. Обявена е от New York Times за забележителна книга, а от New York Magazine за книга на годината.

Сборникът с разкази „Любов и препятствия" представя осем свързани истории, публикувани във вестник New Yorker. Разказите хронологично проследяват неназован разказвач - амбициозен млад поет, от детските му години, премества се да живее в Чикаго точно преди обсадата на Сараево, следват първите литературни постижения. Разбира се, все щрихи от биографията на самия Хемон. Текстовете - непредсказуеми, с чувство за хумор и непоколебима прямота, ни напомнят колко неравен е пътят към зрелостта и мъдростта, а препятствията да обичаш са навсякъде. Хемон превръща чувствата в конкретни образи и майсторски сюжети, които завършват зашеметяващо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
С “Филмовият критик” Тарантино излиза в пенсия от киното
Сара Джесика Паркър - едно секси момиче на 58 (Видео, снимки)
Джони Деп заживя на село (Снимки)
Майката на Пике ударила шамар на Шакира пред децата й (Видео)
Илиана Раева и Наско Сираков на вечеря с Лили Иванова
"

Напишете дума/думи за търсене