Любов и препятствия

Александър Хемон - авторът на "Любов и препятствия", е роден през 1964 г. в Босна. От 21 години обаче живее в Чикаго, САЩ.

Следвал е в университета в Сараево. Романът му "Проектът „Лазар" (2008) печели National Book Award и National Book Critics Circle Awards, високо ценена е и от литературните критици. Обявена е от New York Times за забележителна книга, а от New York Magazine за книга на годината.

Сборникът с разкази „Любов и препятствия" представя осем свързани истории, публикувани във вестник New Yorker. Разказите хронологично проследяват неназован разказвач - амбициозен млад поет, от детските му години, премества се да живее в Чикаго точно преди обсадата на Сараево, следват първите литературни постижения. Разбира се, все щрихи от биографията на самия Хемон. Текстовете - непредсказуеми, с чувство за хумор и непоколебима прямота, ни напомнят колко неравен е пътят към зрелостта и мъдростта, а препятствията да обичаш са навсякъде. Хемон превръща чувствата в конкретни образи и майсторски сюжети, които завършват зашеметяващо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене