Байкаджии ще се спускат на Витоша този уикенд

На 12-13 октомври колоездачи от цяла България се събират в София. След 7 годишна пауза, Витоша отново е домакин на състезание по маунтин байк спускане.

Трасето над столичният квартал Драгалевци ще приеме над 120 от най-бързите спускачи в България, които ще се борят за призовите места в общо пет възрастови категории.
Изминалият сезон бе изключително успешен за планинското колоездене у нас, след провелите се редица международни състезания, както и първото в историята на страната ни домакинство на Европейско първенство.

Нивото, както на състезателите, така и на условията за практикуване на този все още млад спорт търпи изключително бурно развитие през последните няколко сезона. Затова и в този дух на развитие, организаторите от Консепт Криейтив решиха да възродят класическата Витошка надпревара, която се провеждаше по пътеките около Драгалевския лифт, в местността Бай Кръстьо.

Главна цел е състезанието да се превърне в една хубава традиция и ежегодно да събира байкърите от цялата страна на „тяхна" земя, за едно подобаващо закриване на сезона. Прогнозите са за слънчево и топло време през уикенда, така че скоростите ще бъдат високи, а зрелището за публиката е гарантирано.

Освен състезанието по спускане, организаторите са решили да зарадват всички състезатели и гости на събитието с една вечер посветена на байка. На 11-ти петък, в хотел Морени ще се състои парти за закриването на сезона, където ще можете да видите изложба с най-добрите кади от сезона, прожекция на филма Antidote и други избрани родни и чужди байк филми, а за музикалното оформление ще се погрижат популярните диджеи Sava, Emil Prize и Feel от Top Stoppers... и всичко това напълно безплатно.

Състезанието е подкрепено от Дирекцията на Природен парк Витоша, Витоша ски, Monster Energy, а наградния фонд ще бъде предоставен от водещи байк фирми и магазини - True Riders, Drag, Bike House, Ram Bikes, MaxBike и Go Outdoor.

Програма:
11 Октомври Петък
10:00 - 16:00 - Регистрация на място (хотел Морени)
10:00 - 17:00 - Оглед на трасето без колела!
19:00 - Откриване на изложба с най-добрите кадри от сезона (хотел Морени)
20:00 - Прожекция на филм (хотел Морени)
22:00 - "Welcome" парти за състезатели и приятели (хотел Морени)
12 Октомври Събота
9:00 - 15:00 - Регистрация на място (Долна станция седалков лифт Драгалевци - Бай Кръстьо)
9:30 - 16:30 - Тренировки
17:00 - Техническа конференция (Долна станция седалков лифт Драгалевци - Бай Кръстьо)
13 Октомври Неделя
9:00 - 11:00 - Тренировки
11:30 - Квалификации
14:30 - Финали
30 минути след финала на последния състезател - Церемония по награждаването

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене