Мария Силвестър си прави кремове за лице и се лекува с джинджифил

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР

Мария Силвестър е голям фен на билковите чайове. Пие по литър-два на ден. Веднъж, докато отпивала от чашата си в телевизията, си заляла ръката с врелия чай. И вместо да хукне към аптеката и да купи някой скъп мехлем, взела един домашно произведен от своя приятелка. "Това е един ефикасен бабин крем, който лекува всичко. Мас и невен. Мазах се с него и не ми остана никакъв белег", обяснява водещата на "България търси талант" пред "24 часа".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Оттогава, а и откакто прочела върху етикета на японски крем за лице, че съдържа българска розова вода, Мария Силвестър е още по-запален почитател на натуралните мазила и българските билки. И вместо да си купува скъпа козметика, тя редовно си забърква по някой домашен крем и си прави маски с продукти от хладилника. Любимата рецепта за зимен крем съдържа само 3 съставки и е лесна и бърза -

восъчна пита, зехтин
или друго масло
и розова вода

"Вземаме една малка пита и я разтапяме на водна баня. После бъркаме енергично в глинен съд с неметална бъркалка, иначе сместа ще се окисли. Когато се получи хомогенна смес като мека каша, добавяме същото количество зехтин или етерични масла, както и няколко капки розова вода. Бъркаме продължително и оставяме кремът да престои", разказва Мария Силвестър. Тя препоръчва рецептата предимно за по-студените месеци, защото кремът е малко мазен за лятото. Но пък през зимата успешно цери напуканите устни и лишеите, които се получават заради студа. През лятото водещата използва за мазане смеси от етерични масла.

Открай време Мария Силвестър има уклон към естественото. Затова семейството се храни с ястия, които са преминали през съвсем кратка термична обработка, а тя гледа да намира истински и качествени продукти. Най-добре от домашни производители. Например мед. Освен в чая го слага и на лицето. "Става много добра почистваща маска. Но за не повече от 15-20 мин, защото медът е много активен и кожата се зачервява. Пак от мои приятели си вземам и домашно кисело мляко, с което мажа кожата си", добавя водещата. За домашен пилинг пък използва

утайката от кафе,
която втрива в лицето,
а и по тялото.

По принцип, когато си почива и не е в телевизията, тя слага съвсем лек грим и не третира косата си изобщо. Но преди да излезе на сцената на "България търси талант", преминава през дълга процедура по фризиране - изпичане със сешоар, истински строежи по косата с много лак и т.н. Затова полага по-специални грижи за косата си. Освен че я подстригва веднъж месечно, често я подхранва с бадемово масло и я увива в топла кърпа. Стои така колкото може и отмива. Обикновено когато е с маска на главата, гледа да върши и още нещо, за да оползотвори напълно малкото свободно време, което има. Например да чисти. "И така накрая къщата свети, аз - красива, косата блести", смее се тя.

Освен бадемово масло Мария Силвестър използва и арганово - така нареченото течно мароканско злато. То заздравява и подмладява и кожата, защото съдържа линоленова мастна киселина, която е силен антиоксидант и подобрява еластичността й. Достатъчно е да се нанесе и остави да действа за поне 15 мин. Зехтинът също неизменно присъства в домашните разкрасителни процедури. Добавя го в любимата си маска за коса - с жълтък и кисело мляко. "И за нея важи правилото - колкото повече стоиш, толкова по-добре. Но и половин час да е, пак има ефект", казва водещата.

Освен че обича да се разкрасява с натурални продукти, тя се и лекува с такива. Винаги има пресен джинджифил в хладилника, особено през зимата. За кашлица и болно гърло го препоръчва настърган с малко мед и лимонов сок. "Чайовете също помагат - мурсалски, от лайка, мента, стимулиращ чай с джинджифил, карамфил, куркума, индийско орехче и други", казва Мария Силвестър.

В понеделник зрителите ще я видят за последно на сцената на "България търси талант". Тогава е финалът на предаването и ще стане ясно кой е победител в тв състезанието. Веднага след последния епизод водещата заминава за морето със семeйния кемпер, съпруга си Силвестър и сина им Давид. Там Мария Силвестър ще обмисли няколко професионални предложения, които получила наскоро. "Свързани са с хората, с които работих в "България търси талант", но още нищо не мога да издам", казва тя.

Виж още: Над 130 телевизионни програми - в 24chasa.bg

Водещата сама си бърка крем от пчелен восък, етерични масла или зехтин и розова вода.
Водещата сама си бърка крем от пчелен восък, етерични масла или зехтин и розова вода.
Мария Силвестър препоръчва настърган джинджифил с мед и лимон за болно гърло и кашлица.
Мария Силвестър препоръчва настърган джинджифил с мед и лимон за болно гърло и кашлица.
Водещата подхранва косата си с кисело мляко и яйце поне 2 пъти месечно.
Водещата подхранва косата си с кисело мляко и яйце поне 2 пъти месечно.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене