Новогодишни рецепти: Локумките на Деси Добрева

ПРОДУКТИ 

1/2 ч.ч. олио, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода, щипка сол, 2 ч.ч. брашно, готов локум с вкус на роза, 1/2 ч.ч. пудра захар, ванилия

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбъркваме содата с киселото мляко и добавяме олиото, солта и брашното. Тестото трябва да се получи сухо и да не лепне.

Разточваме го на кора с дебелина 2-3 мм. Разточваме и локума с дебелината на острие на нож.

Режем тестото на ивици с ширина 10 см. Отгоре слагаме ивица от локума и навиваме на руло. Нарязваме всички рула на парчета.

Печем в умерена фурна, докато побелеят отгоре. Топваме в студена вода за секунда всяка една сладка още докато е гореща и овалваме в пудрата захар, смесена с ванилията.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Ревността по бански. Мразиш ли готините мацки от съседните чадъри?
Тейлър Суифт превърна оранжевото в новото зелено за големите марки
На 45 Захари Бахаров може да докосне и “Оскар”
Кралският биограф: Принц Андрю е правил секс от 11-годишен, спал е с над 3000 жени
Британската принцеса Ан навърши 75 години

Напишете дума/думи за търсене