Коя е Кейт Мидълтън

Катрин Елизабет или както всички я наричат Кейт Мидълтън е годеницата на уелския принц Уилям. От началото на връзката си с принц Уилям Кейт попада в центъра на вниманието на британските и световните медии, които често спекулират с отношенията ѝ с принц Уилям.

Кейт Мидълтън е родена на 9 януари 1982 г. в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямата от трите дъщери на Майкъл Франсис Мидълтън и съпругата му Карол Елизабет Голдсмит. Бащата на Кейт е авиодиспетчер, а по-късно и пилот от Бритиш Еъруейс, а майка ѝ е стюардеса. През 1987 родителите на Кейт основават фирма за кетъринг - Party Pieces, която се занимава с доставка на храна и украса за партита - бизнес, който превръща родителите на Кейт в милионери.

Първоначално Кейт учи в училището Сент Андрю в град Пангбърн, Бъкшър, след което завършва Марлбъро Колидж в Марлбъро. След колежа Кейт учи в история на изкуството в университета Сент Андрюс, Файф, Шотландия. В университета тя се запознава с принц Уилям, който по това време учи за магистър в Сент Андрюс.

Статутът ѝ на неофициална приятелка на уелския принц бързо привлича вниманието на медиите, което превръща Кейт в поредната жертва на жълтата преса и папараците във Великобритания. През 2005 г. от името на своята клиентка адвокатът на Мидълтът прави публично оплаквана от поведението на Медиите спрямо Кейт, като изтъква, че тя не е направила нищо, за да предизвиква такова обществено внимание към личността си.

През 2006 г. официално е съобщено, че Кейт Мидълтън ще получи лична охрана, осигурена от Департамента за кралска и дипломатическа сигурност, което става причина в медиите да се появят предположения за предстоящ годеж между принца и Мидълтън. Предположенията обаче не се оправдават, тъй като от кралската пресслужба не са направени подобни официални съобщения.

Особено медийно внимание привлича тържеството по случай двадесет и петия рожден ден на Кейт, но този път принц Уилям и принц Хари както и адвокатите на Мидълтън заплашват медиите съд, ако без позволение публикуват снимки от тържеството. Това принуждава медии като Таймс, Сън и Гардиън да се откажат от публикуването на папарашки снимки от рожденото парти на Мидълтън.

На 14 април 2007 вестник „Сън" излиза с ексклузивната новина, че Уилям и Кейт Мидълтън са се разделили. Темата набързо е подхваната и от други медии като BBC. Според разпространената от медиите версия Кейт и Уилям са се разделили по време на ваканция в швейцарския курорт Зермат. От Кларънс Хаус обаче отказват да дадат официално изявление, с мотива, че не коментират личния живот на принц Уилям. Междувременно в медиите не престават да излизат спекулативни материали около причините за раздялата, които често се основават на съмнителни, анонимни източници от приятелския кръг на прнца и Мидълтън. „Сън" цитира близък приятел на принца, според когото Кейт е почувсвала липса на достатъчно внимание от страна на Уилям. Вестникът подчертава, че принцът е прекарал известно време с друга жена и че той, тогава на 24, се е почувствал твърде млад, за да се жени.

В една статия вестник „Дейли Мейл" изтъква, че в кралския двор не са искали Уилям да прибързва с официални изявления за евентуален годеж и че принцът е предпочел военната кариера пред преждевременния брак. Вестникът съобщава, че един от приятелите на принца го е посъветвал да подходи по небрежно към отношенията си с Кейт. В статията се предполага, че Кейт е очаквала твърде много в желанието си Уилям да демонстрира по-сериозно привързаността си към нея.

През юни 2007 се появяват съобщения за сдобряване, но Кейт и Уилям заявяват, че са само добри приятели. Двамата обаче се появяват заедно на много публични събития, и много медии предполагат, че те са изгладили отношенията си. Мидълтън е с Чарлс и Уилям по време на лов в Балморал и придружава Уилям на сватбата на братовчед му Питър Филипс, въпреки че самият принц отрича това. През април 2008 г. тя присъства на награждаването на Уилям в Кралския военновъздушен колеж Крануел, а на 16 юни Кейт е заедно с кралското семейство на церемонията по удостояването на Уилям с орден на жартиерата.

На 16 ноември 2010 от Кларъс Хаус официално обявяват, че Уилям и Кейт ще се оженят през 2011 г. Според съобщението Кейт и Уилям са се сгодили през октомври 2010, по време на почивка в Кения и по-точно по време на 10 дневна обиколка из резервата Леуа. Сватбата е планирана за 29 април 2011 г. Очаква се по това време принц Уилям да получи херцожеска титла, с каквато по традиция се удостоява всеки мъжки член на британското кралското семейство, който се ожени. Предполага се, че Уилям ще получи някоя от титлите Херцог на Кларънс, Херцог на Кеймбридж, Херцог на Съсекс, Кендъл, Авондейл и Стратърн. Като негова съпруга, Кейт Мидълтън ще споделя херцожеската титла и обръщението Нейно Кралско Височество.


ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене