Ди Каприо подкрепя борбата за спасяване на реките в Босна и Херцеговина

Леонардо ди Каприо СНИМКА: Ройтерс

Актьорът Леонардо ди Каприо и Фондация Робърт Редфорд, известни с активното си ангажиране за опазване на планетата, са подкрепили Коалицията за защита на реките в Босна и Херцеговина в борбата й за забрана на изграждането на малки водни електроцентрали и незаконното използване на реките и ресурсите на страната, съобщава информационният сайт Кликс.

Коалицията започна от днес глобална кампания за спасяване на реките в Босна и Херцеговина и вече е получила подкрепа от борци за опазване на околната среда от цял свят.

Ди Каприо и Редфорд са използвали социалните мрежи, за да предупредят за проблема с реките в Босна и Херцеговина и да запознаят приятелите си с кампанията, започната от коалицията.

"Оставете реките в Босна и Херцеговина да текат свободно. В тази страна са изградени, градят се в момента или са планирани над 430 малки водни електроцентрали, с което се унищожават някои от най-непокътнатите европейски реки и гори, а водата се отклонява и замърсява", се казва в призива за защита на реките в страната в Туитър.

В текста се посочва, че ако правителството не забрани изграждането на малки водни централи, хиляди диви реки, диви животни, които зависят от тях, но и хора ще бъдат подложени на риск.

Активисти за защита на природата от цял свят подкрепят борбата на природозащитниците от Босна и Херцеговина за забрана на строителството на малки водни електроцентрали и за пренасочване на средствата за тях към екотуризъм и и соларни електроцентрали и ветрогенератори.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Цветница е! Бъдете здрави и пъстри!
5 необичайни причини, заради които не успявате да отслабнете
Зомбинг и бенчинг – наръчник на модерната връзка
Елинистическа философия - радетелка на личното щастие, а не на универсалната истина
8 ползи от рисуването за мозъка

Напишете дума/думи за търсене